Avainlippu-merkintä on tärkeä myös ammattikeittiöissä

Kotimaisuuden arvostus on noussut erityisesti korona-aikana ja suomalaisia tuotteita sekä palveluja ostetaankin nyt entistä enemmän. Monet arvostavat myös tuotteen lyhyttä tuotantoketjua ja haluavat tietää mistä ruoka tulee. 

Mylly 520

Meillä Myllyn Parhaalla on pitkä historia hyvinkääläisenä työllistäjänä sekä suomalaisen maatalouden yhteistyökumppanina. Tuotannossa suosimme lähiviljelijöitä, jonka ansiosta kotimaiset viljaraaka-aineet tulevat meille Hyvinkäälle pääsääntöisesti alle 200 kilometrin päästä. Laajasta valikoimastamme perinteiset jalostamamme viljatuotteet kuten pastat sekä jauhot ovatkin varsin tunnettuja, niin kotona kuin ammattikeittiöissä.

Suomalaisen Työn Liiton koostaman tutkimustiedon mukaan yli 80 % suomalaisista on sitä mieltä, että yritysten tulisi hankkia tuotteet ja palvelut pääasiassa Suomesta, minkä lisäksi tuotteiden valmistusmaan ohella suomalaisia kiinnostaa yritysten alihankintaketjun kotimaisuus. Kotimaisuudesta kertova Avainlippu on Suomalaisen Työn Liiton hallinnoima merkkijärjestelmä, joka kertoo tuotteen tai palvelun olevan tehty Suomessa suomalaisiin oloihin.

Tiedustelimme Food Service -asiakkailtamme, kuinka tärkeä Avainlippu-merkintä on ravintolan hankinnoissa. Jopa 52 % vastaajista kertoi Avainlippu-merkin olevan erittäin tärkeä ja 38 % prosenttia melko tärkeä.  Julkishallinnon asiakkaille Avainlippu oli hieman useammin tärkeämpi kuin kahvila-asiakkaille, mutta vastaukset jakaantuivat melko tasaisesti. Kolmantena ryhmänä kyselyssä olivat catering-asiakkaat, joista lähes kaikille Avainlippu-merkintä oli myös tärkeä tai melko tärkeä. Kyselymme tulokset antavatkin osviittaa siitä, että Avainlippu-merkintä näyttäisi olevan usealle tärkeässä roolissa hankintoja tehdessä ravintolatyypistä riippumatta.

Kehitämme jatkuvasti kotimaisten Avainlippu-merkittyjen tuotteiden valikoimaa. Tällä hetkellä meillä on jo 154 Avainlippu-merkittyä tuotetta ammattikeittiöihin. Uusimpia tuotteita ovat esimerkiksi kotimaisesta täysjyväkaurasta ja rypsiöljystä valmistetut OATGOODS Ruoanlaittotuotteet, joita käytät monipuolisesti niin jälkiruoissa, smoothiessa, vuokaruoissa kuin leivityksessä.

Kaikki Avainlippu-tuotteemme löydät kätevästi suoralla haulla tästä.

 

 

Myllyn Paras Food Service

Myllyn Paras Food Service

Blogin suosituimmat

Tilaa päivitykset sähköpostiisi