Kasvispihvit à la OATGOODS

Minusta tuntuu, että näiden kohdalla voidaan mennä välillä vähän liiankin vaikean kautta. Muistelen että ennen n. 20 vuotta sitten, korppujauho ja kananmunat olivat peruspilarit raastepihveihin ja silloisena aikana ei juuri ajateltu ruuan proteiinipitoisuutta. Näin muutama vuosi myöhemmin, kasvisruuasta on tullut ehdottomampaa ja tietenkin allergioihin kiinnitetään entistä enemmän huomiota. OATGOODS ruoanlaittoon ruoka-aines oli testailussa tovin ja kokeilin sillä kaikkea makaronilaatikosta erilaisiin pikkuleipiin. Tämä kaurasta kehitetty tuote on yllättävän muokattavissa. Käytännössä, sekoita joukkoon pieni määrä nestettä ja n. 5 minuutissa kaura turpoaa velliksi, jonka jälkeen se muuttuu keksitaikinan kaltaiseksi rakenteeltaan. Jos antaa olla vielä tovin pidempään, rakenne kiinteytyy ennestään. Tältä pohjalta sain idean ja tässä siis olisi

Simppelit kasvispihvit

0,500 kg Myllyn Paras OATGOODS ruoanlaittoon

0,500 kg vesi (tai muu neste)

1,25 kg kasvisraaste

(Kesäkurpitsa, kukkakaali, porkkana = kaikki käy)

0,05 kg mausteita

(Esim. juustokumina, pippuri, paprika, curry)

suolaa, paistoon öljyä

Yhdistä ensin OATGOODS, mausteet ja vesi, sekoita hyvin ja laita sivuun. Pese vihannekset ja raasta sitten. Yhdistä vihannesraaste OATGOODS velliin ja vaivaa kunnolla. Öljyä kädet ja muotoile massasta pihvejä. Paista pihvit keskikuumassa öljyssä ja kun pinnassa on hyvähkö väri, tarjoile. 

Tuntui liiankin simppeliltä, mutta rakenne oli yllättävän hyvä. Toki, saat paistaa tovin, ettei sisäosa ole liian kostea. Pinnasta voi parhaillaan tulla hiukan liiankin rapea mutta niin kuin aina, kokeile mikä kypsennys tapa sopii sinulle parhaiten. 

Kasvispihvit OATGOODS

Kasvispihvit OATGOODS3

Kiitos että luit ja toivottavasti uskallat kokeilla OATGOODS:ia :) 

Kokin takissa

Kokin takissa

Olen kokki, ruokabloggaaja ja ruokakirjailija Alexander Trivedi. Lapsesta asti olen ollut ruuan kanssa tekemisissä tavalla tai toisella. Ruoka on minulle paljon muutakin kuin työ, vapaa ajalla työstän ruokablogia ja pyrin käymään uusissa ravintoloissa silloin tällöin. Mielestäni hyvä resepti on selkeä ja helposti toteutettavissa sille tarkoitetuissa olosuhteissa. Trendit voidaan nähdä haasteina mutta itse näen ne mahdollisuutena. Olet tervetulut ottamaan yhteyttä mikäli sinulla on kysyttävää :)

Blogin suosituimmat

Tilaa päivitykset sähköpostiisi