Kaurarieskasta helppoa tarjottavaa tilaisuuksiin

Kotimaisista raaka-aineista ehkä kuluneen vuosikymmenen hypetetyinpiin aineksiin kuuluu kaura. Tästä johtuen sen olemassaolo yhä arkisemmissa ruuissa on lisäarvo asiakkaalle. Tällä kertaa tarkastelussa siis Myllyn Paras Kaurarieska, joka on 80 % täysjyvääkauraa. Mikä parasta, itse tuotteessa ei ole maitoa, jolloin se on helposti varioitavissa erikoisruokavalioille. Alkuun kun tarkastelin kyseistä tuotetta, pohdin jos tekisin jonkinlaisia kypsennettäviä juusto tai muna täytteisiä kolmioita, mutta kun tämän tuotteen selkeä vahvuus on isommalle ihmisjoukolle tarjoilu, niin mennään ihan yksinkertaisen kautta. 

10 kpl Myllyn Paras Kaurarieskaa
250 g valutettuja suolasieniä (haperoista/rouskuista)
250 g crema tai kaurafraicea
(mikä haluat vegaaneille sopivan lopputuloksen)
2 pnt ruohosipulia

Koristeluun puolukoita/ karpaloita

Nosta viimeistään tuntia ennen Kaurarieskat sulamaan. Valmista täyte yhdistämällä suolasienet ja kaurafraice. Lisää maksimissaan pippuria mausteeksi, sillä suolasienissä on itsessään todella hyvä suola. Leikkaa ruohosipuli ohuelti ja nostele massan joukkoon. Aloita täyttäminen lisäämällä täytettä n. 50 g per rieska ja rullaa sitten kokoon tällöin rullat pysyy paremmin kiinni. Valele hiukan kasvisliemellä ja nosta kylmään vajaaksi tunniksi ennen tarjoilua. Tarjoillessa, leikkaa halki poikittain niin saat käsin naposteluun sopivia paloja.

Rohkeutta ja väriä? Jos tilaisuus on vähänkään juhlavampi, lisää rullan sisään muutama jäävuorisalaatin lehti ja mausta fraice pienellä määrällä mustaa valkosipulia, niin jopas tuote muuttuikin juhlavaksi :) 

Kaurarieska2

 

Kokin takissa

Kokin takissa

Olen kokki, ruokabloggaaja ja ruokakirjailija Alexander Trivedi. Lapsesta asti olen ollut ruuan kanssa tekemisissä tavalla tai toisella. Ruoka on minulle paljon muutakin kuin työ, vapaa ajalla työstän ruokablogia ja pyrin käymään uusissa ravintoloissa silloin tällöin. Mielestäni hyvä resepti on selkeä ja helposti toteutettavissa sille tarkoitetuissa olosuhteissa. Trendit voidaan nähdä haasteina mutta itse näen ne mahdollisuutena. Olet tervetulut ottamaan yhteyttä mikäli sinulla on kysyttävää :)

Blogin suosituimmat

Tilaa päivitykset sähköpostiisi