Makaronilaatikko à la OATGOODS

Välillä ne perinteisetkin ruuat tarvitsevat uusia tuulia ja kun trendit puskee päälle niin tämän kertainen resepti olisi vegaaninen makaronilaatikko. Otsikosta joku saattoi poimia tuon OATGOODSin ja se onkin tässä reseptissä munamaidon korvaajana. Jos pohdin erilaisia makaronilaatikoita, joita on tullut syötyä, itse munamaito ei ole niin pakollinen vaan pikemminkin sopiva makaronin kypsyys ja laatikon kiinteys. Tein tämän reseptin soijarouheella, mutta voit toki käyttää mitä vain kasviproteiinia haluat. Muista kuitenkin, että OATGOODS on itsessään myös vegaaninen kasviproteiinin lähde. 

Vegaaninen makaronilaatikko 1 gn

800 g Myllyn Paras Tumma Makaroni (tumma sopii vegaanisiin versioihin paremmin)

300 g soijarouhe

600 g sieniliemi/ kasvisliemi

400 g paistettuja sipuleita

40 g öljyä

45 g Myllyn Paras OATGOODS ruoanlaittoon1 kg vettä 

30 g umami maustetta tai kuivattuja sieniä
suolaa, pippuria, kuivattua timjamia

 

Aloita kiehauttamalla sieniliemi, kaada se sitten soijarouheelle ja anna turvota. Kuori, pilko sipulit ja paista öljyssä ruskeiksi, lisää joukkoon turvonnut soija ja paistele kunnes ylimääräinen neste on kaikonnut. Suurkeittiön kippipannu on tähän mahtava. Keitä sitten makaroni suolatussa vedessä, siivilöi ja annostele voideltuun gn-vuokaan. Lisää soijarouhepaistos, sekoita hyvin. Valmista munamaidon korvaaja kuumentamalla OATGOODS Ruoanlaittoon, vesi ja umami kiehuvaksi jatkuvasti vispaten. Nosta lämmöltä kun sakeutuu ja anna jäähtyä. Kaada sitten makaronien ja soijan valtaamaan gn-vuokaan. Paista uunissa 175 asteessa n. 35–45 min. Nosta uunista ja anna seistä vielä hetki lämpökaapissa ennen tarjoilua, jotta rakenne kiinteytyy. 

Tämä vegaaninen makaronilaatikko oli maultaan ja rakenteelta hyvin lähellä alkuperäistä versiota ilman tyypillisiä allergeeneja eli kananmunaa ja maitoa. Sanoisin vegaaniseksi ruuaksi niin priimaa ettei sekaani tunnistaisi sitä sokko testissä. 

Lisäkkeeksi ketsuppia, tottakai, miten muutenkaan voi makaronilaatikkoa syödä. Kiitos ja ensikertaan. 

Makaronilaatikko OATGOODS

 

Kokin takissa

Kokin takissa

Olen kokki, ruokabloggaaja ja ruokakirjailija Alexander Trivedi. Lapsesta asti olen ollut ruuan kanssa tekemisissä tavalla tai toisella. Ruoka on minulle paljon muutakin kuin työ, vapaa ajalla työstän ruokablogia ja pyrin käymään uusissa ravintoloissa silloin tällöin. Mielestäni hyvä resepti on selkeä ja helposti toteutettavissa sille tarkoitetuissa olosuhteissa. Trendit voidaan nähdä haasteina mutta itse näen ne mahdollisuutena. Olet tervetulut ottamaan yhteyttä mikäli sinulla on kysyttävää :)

Blogin suosituimmat

Tilaa päivitykset sähköpostiisi