Välillä ne perinteisetkin ruuat tarvitsevat uusia tuulia ja kun trendit puskee päälle niin tämän kertainen resepti olisi vegaaninen makaronilaatikko. Otsikosta joku saattoi poimia tuon OATGOODSin ja se onkin tässä reseptissä munamaidon korvaajana. Jos pohdin erilaisia makaronilaatikoita, joita on tullut syötyä, itse munamaito ei ole niin pakollinen vaan pikemminkin sopiva makaronin kypsyys ja laatikon kiinteys. Tein tämän reseptin soijarouheella, mutta voit toki käyttää mitä vain kasviproteiinia haluat. Muista kuitenkin, että OATGOODS on itsessään myös vegaaninen kasviproteiinin lähde.
Vegaaninen makaronilaatikko 1 gn
800 g Myllyn Paras Tumma Makaroni (tumma sopii vegaanisiin versioihin paremmin)
300 g soijarouhe
600 g sieniliemi/ kasvisliemi
400 g paistettuja sipuleita
40 g öljyä
45 g Myllyn Paras OATGOODS ruoanlaittoon1 kg vettä
30 g umami maustetta tai kuivattuja sieniä
suolaa, pippuria, kuivattua timjamia
Aloita kiehauttamalla sieniliemi, kaada se sitten soijarouheelle ja anna turvota. Kuori, pilko sipulit ja paista öljyssä ruskeiksi, lisää joukkoon turvonnut soija ja paistele kunnes ylimääräinen neste on kaikonnut. Suurkeittiön kippipannu on tähän mahtava. Keitä sitten makaroni suolatussa vedessä, siivilöi ja annostele voideltuun gn-vuokaan. Lisää soijarouhepaistos, sekoita hyvin. Valmista munamaidon korvaaja kuumentamalla OATGOODS Ruoanlaittoon, vesi ja umami kiehuvaksi jatkuvasti vispaten. Nosta lämmöltä kun sakeutuu ja anna jäähtyä. Kaada sitten makaronien ja soijan valtaamaan gn-vuokaan. Paista uunissa 175 asteessa n. 35–45 min. Nosta uunista ja anna seistä vielä hetki lämpökaapissa ennen tarjoilua, jotta rakenne kiinteytyy.
Tämä vegaaninen makaronilaatikko oli maultaan ja rakenteelta hyvin lähellä alkuperäistä versiota ilman tyypillisiä allergeeneja eli kananmunaa ja maitoa. Sanoisin vegaaniseksi ruuaksi niin priimaa ettei sekaani tunnistaisi sitä sokko testissä.
Lisäkkeeksi ketsuppia, tottakai, miten muutenkaan voi makaronilaatikkoa syödä. Kiitos ja ensikertaan.