Mieltä lämmittävä suklaatähtitorttu

Lähdin miettimään tässä reseptissä makuja, joita joulun ympärillä tulee usein maistettua ja kaneli puski aivan ensimmäisenä mieleen. Aivan perässä tuli suklaa sekä pähkinät. Kaikki nämä ovat vähintäänkin mieltä lämmittäviä makuja, joten miksei ne sopisi joulutorttuihin.

Tähtitortut lienee yksi joulun perinteisimpiä herkkuja ja ensimmäiset ilmestyvät ruokaloihin jo marraskuun lopulla. Tietenkin perinteitä kannattaa kunnioittaa, mutta kyllä joulukinkkukin joutaa pizzan päälle viimeisteen viimeistään viikon sisään itse juhlasta.

Lähdin miettimään tässä reseptissä makuja, joita joulun ympärillä tulee usein maistettua ja kaneli puski aivan ensimmäisenä mieleen. Aivan perässä tuli suklaa sekä pähkinät. Kaikki nämä ovat vähintäänkin mieltä lämmittäviä makuja, joten miksei ne sopisi joulutorttuihin.

Moderni torttu aallonharjalla? Olen ehdottomasti tätä mieltä ja meillä pitäisi olla vuosittain raati, joka poimisi mediasta yhden modernin joulutortun. Tässä tarkoitus olisi, että ruokakulttuuri saa kehitys askelia ja raaka-aineiden käyttö monipuolistuisi. Tiedä vaikka vihreäkuulatähtitortut olisivat vasta alkusoittoa :) 

Suklaatähtitorttu

12 Myllyn Paras Tähtitorttuaihio 50g
200 g luumumarmeladia
1 tl kanelia
100 g sulatettua suklaata
1 dl hasselpähkinärouhetta

Sekoita luumumarmeladiin kaneli ja annostele sitten jokaisen tähtitorttuaihion päälle reilu lusikallinen kanelilla maustettua luumumarmeladia. Paista torttuja uunissa 180 asteessa 15-20 minuuttia. Anna tähtitorttujen jäähtyä ja koristele sitten sulalla suklaalla ja hasselpähkinärouheella. Valmis tuote on tietenkin parhaimmillaan valmistuspäivänä, mutta täysin syötävä vielä seuraavanakin päivänä.

Nämä tähtitortut ovat kaikkea muuta kuin perinteiset, mutta niistä löytyy laajalti kaikkia joulun makuja. Vaihtoehtoisesti voisit käyttää appelsiinimarmeladia tortun keskellä, jolloin saat hiukan vielä eksoottisemman lopputuloksen. Varsinkin, kun joulu on ohitse, voi pieni tuunaus olla paikallaan, jotta tortut tekevät uutuusarvollaan kauppaa.


suklaatortut 2-1

suklaatortut-1

 

Makuklubi

 

Kokin takissa

Kokin takissa

Olen kokki, ruokabloggaaja ja ruokakirjailija Alexander Trivedi. Lapsesta asti olen ollut ruuan kanssa tekemisissä tavalla tai toisella. Ruoka on minulle paljon muutakin kuin työ, vapaa ajalla työstän ruokablogia ja pyrin käymään uusissa ravintoloissa silloin tällöin. Mielestäni hyvä resepti on selkeä ja helposti toteutettavissa sille tarkoitetuissa olosuhteissa. Trendit voidaan nähdä haasteina mutta itse näen ne mahdollisuutena. Olet tervetulut ottamaan yhteyttä mikäli sinulla on kysyttävää :)

Blogin suosituimmat

Tilaa päivitykset sähköpostiisi