Myllyn Paras -ruokapiirakkataikinat

Uudet Myllyn Paras -ruokapiirakkataikinat sopivat moneen tarkoitukseen. Olen nähnyt, kuinka erilaiset valmistaikinapohjat käyttäytyvät, mutta nämä piirakkataikinat ovat yllättäneet positiivisesti. Vaikka ruokapiirakkataikinat ovat ensisijaisesti tarkoitettu suolaiseen leivontaan, olen käyttänyt niitä myös makeiden piirakoiden valmistuksessa ja hyvää on tullut!

Vaikka valmistaikinapohjien käyttö mielletään usein mutkien oikomisena, ei laadukkaiden valmistaikinoiden käyttö ole mielestäni mikään häpeä. Päinvastoin, valmiin piirakkataikinan käyttäminen voi osoittautua huomattavasti kustannustehokkaammaksi kuin käsintehty. Valmis piirakkataikina on käytännöllinen myös muuttujien sattuessa ja helpottaa tilannetta, kun aikataulu on tiukka. Paikkansa käsintehdyillä piirakoilla on toki tilanteissa, joissa kuluttaja on valmis maksamaan niiden mukaisen hinnan.

Näissä resepteissä käytin joko uuninkestävää hiiliteräspannua tai irtopohjaista piirakkavuokaa. Jos teet isommalla pohjalla GN-pakissa, voi kypsennysaika olla lyhyempi, sillä GN-pakki lämpenee nopeammin kuin kylmä pannu tai vuoka.

Ruokapiirakkataikinoista Neljän Viljan Ruokapiirakka soveltuu vegaaniseen ruokavalioon.

Tomaatti-herkkusieni piirakka sk-käyttöön, 1 GN-pakki

(kuvat ovat piirakkaversio, joka on siis noin 1/3 tästä koosta)

1 levy Myllyn Paras Neljän Viljan Ruokapiirakkapohjaa GN-mitoitettuna
400 g kirsikkatomaatteja
0,6 l kermaa
6 kanamunaa
400 g herkkusieniä
200 g sipulia
½ pnt tilliä
suolaa, pippuria

Lohkoa herkkusienet ja paistattele niihin pinta. Leivitä voideltuun GN-pakkiin taikina ja painele reunoista tiiviiksi. Leikkaa sipulit pieneksi ja lisää pannulle sienien seuraksi. Yhdistä kanamunat, kerma, suola, tilli ja pippuri. Kaada munamassa vuokaan ja lisää sen päälle herkkusienipaistosta. Halkaise kirsikkatomaatit ja asettele munamassan pintaan. Paista uunissa 180 asteessa kiertoilmalla noin 40 minuuttia. Nosta uunista ja anna jäähtyä täysin ennen leikkuuta.

Sopii hyvin kahvilatuotteeksi tai iltapäiväkahvituksiin.
Säilyvyys 3 päivää, mutta muista peittää ettei kuivu. Voi myös pakastaa!
Koristeluun riittää hiukan rucolaa ja oliiviöljyä.

tomaatti-herkkusieni.jpg

Tomaatti-herkkusieni 2.jpg

Tomaatti-herkkusieni 3.jpg

Loput ohjeet ovat piirakkakokoisia ja tarkoitettu esimerkiksi muuttujien ratkaisuna. Esimerkiksi jos kahvitukseen on tulossa vegaaneja tai kasvissyöjiä. 
Mukana myös yksi makea piirakka, joka leivottu tähän pohjaan.

Vegaaninen kaalipiirakka

1 ptk Myllyn Paras Neljän Viljan Ruokapiirakkataikina
1/4 varhaiskaalia
1/4 purjoa
1,2 dl paseerattua tomaattimurskaa
mausteita, suolaa ja oliiviöljyä

Leikkaa kaali ja purjo ohuiksi viipaleiksi ja paistele hetki pannulla. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Kumoa Myllyn Paras Neljän Viljan Ruokapiirakkataikina uunin kestävään pannuun tai irtopohjaiseen vuokaan ja painele taikinaa tasaisesti myös reunoille. Kaada päälle tomaattikastike, paistetut vihannekset, mausteet ja loraus oliiviöljyä. Paista piirakkaa uunissa 25-30 minuuttia.

Anna piirakan jäähtyä täysin ennen vuoasta irroittamista ja leikkuuta.

Tämä resepti löytyy myös Instagram-videon muodossa. Katso video tästä.

kaalipiirakka.jpg

kaalipiirakka 2.jpg

kaalipiirakka 3.jpg

Vegaaninen munakoiso-zucchinipiirakka

1 pkt Myllyn Paras Neljän Viljan Ruokapiirakkataikinaa
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 sipuli
1,2 dl paseerattua tomaattimurskaa
mausteita, esim. suolaa, pippuria, kuivattua timjamia tai rosmariinia, valkosipulia)
loraus oliiviöljyä

Leikkaa vihannekset viipaleiksi. Paahda kuivalla pannulla suurin osa munakoison ja zucchinin nesteestä pois. Asettele vuoan tai uuninkestävän pannun pohjalle Neljän Viljan Ruokapiirakkataikina ja painele taikinaa tiiviisti reunoille. Levitä piirakan pohjalle tomaattimurska. Lisää mausteet kastikkeen päälle ja asettele viimeiseksi vihannesviipaleet. Viimeistele lorauksella oliiviöljyä ja paista uunissa 180 asteessa 25-30 minuuttia.

Tämä resepti löytyy myös Instagram-videon muodossa. Katso video tästä.

munakoiso-zuccini.jpg

munakoiso-zuccini 2.jpg

Helppo purjo-fetapiirakka

1 pkt Myllyn Paras Ruokapiirakkataikinaa
½ purjoa
100 g fetaa
100 g miniluumitomaatteja
2 kananmunaa
2 dl kermaa
mausteita, kuten suolaa, pippuria, kuivattua oreganoa
oliiviöljyä

Viipaloi purjo ja pese hiekka pois. Halkaise miniluumutomaatit ja kuutioi feta. Paista purjoa hetki oliiviöljyssä. Yhdistä sillä välin kananmunat, kerma ja mausteet. Levitä Ruokapiirakka-taikina vuokaan ja painele hiukan myös reunoille. Kaada päälle munakerma. Lisää piirakkaan vielä paistettu purjo, feta ja asettele tomaatin puolikkaat pintaan. Paista uunissa 180 asteessa 35-40 minuuttia.

Tämä resepti löytyy myös Instagram-videon muodossa. Katso video tästä.

feta.jpg

feta 2.jpg

 Helppo omenainen Tarte Tatin

1 pkt Myllyn Paras Ruokapiirakkataikinaa
4 omenaa (mieluiten happamia, kuten Granny Smith)
50 g voita
50 g tummaa sokeria (fariini- tai ruokosokeria)
50 g Myllyn Paras kaurahiutaleita
10 g kanelia

Leikkaa omenat lohkoiksi. Laita omenalohkot voin kanssa pannulle paistumaan ja lisää hetken kuluttua sokeri. Kun voi ja sokeri alkavat hiukan karamellisoitumaan, lisää joukkoon kaneli ja kaurahiutaleet. Kumoa pannun päälle piirakkataikina ja painele reunat umpeen. Tee muutama reikä taikinaan haarukalla, jotta se ei kupruile uunissa. Paista 180 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes piirakan pinnassa on kaunis väri ja ruskea kinuski pulppuaa reunoilta.

Tämä resepti löytyy myös Instagram-videon muodossa. Katso video tästä.

tartetatin.jpg

tartetatin 2.jpg

tartetatin 3.jpg

Makuklubi

 

Kokin takissa

Kokin takissa

Olen kokki, ruokabloggaaja ja ruokakirjailija Alexander Trivedi. Lapsesta asti olen ollut ruuan kanssa tekemisissä tavalla tai toisella. Ruoka on minulle paljon muutakin kuin työ, vapaa ajalla työstän ruokablogia ja pyrin käymään uusissa ravintoloissa silloin tällöin. Mielestäni hyvä resepti on selkeä ja helposti toteutettavissa sille tarkoitetuissa olosuhteissa. Trendit voidaan nähdä haasteina mutta itse näen ne mahdollisuutena. Olet tervetulut ottamaan yhteyttä mikäli sinulla on kysyttävää :)

Blogin suosituimmat

Tilaa päivitykset sähköpostiisi