Se kiinnostava pulla

Pullaa ja makeaa tulee aina niin kamalasti mieli. Toki sen mitä olen kahviloita katsellut, mässäiltävyys korostuu ulkomailla esimerkiksi kinuskin ja erilaisten soosien muodossa. Näin Suomessa perinteisyys korostuu eli voisilmä ja rahkapullat on useimmille tuttuja mutta toisaalta, onko ne vähän liian nähtyjä?

Pullaa ja makeaa tulee aina niin kamalasti mieli. Toki sen mitä olen kahviloita katsellut, mässäiltävyys korostuu ulkomailla esimerkiksi kinuskin ja erilaisten soosien muodossa. Näin Suomessa perinteisyys korostuu eli voisilmä ja rahkapullat on useimmille tuttuja mutta toisaalta, onko ne vähän liian nähtyjä? Testailin ottaa hiukan samoja aineksia ja muunnella lopputulosta.

Rahkapullan sisus on tyypillisesti keltuaista, rahkaa ja halutessa makuainetta eli esimerkiksi marjoja. Jotta saadaan vitriiniä tai pitopalvelupöytää ihmettelevän asiakkaan silmät ”aukeamaan" tarvitaan jotain räväkämpää. Olin juuri viikko tai pari sitten Porvoossa ja sen yhteydessä Laskiaispullasta sain inspiksen, jota lähdin jalostamaan. Sesongin mukaan kaupassa oli marjojen sijaan luumuja hyvin tyrkyllä, joten ne lähtivät matkaan. Hetken pohdin kotosalla, että jos annan tämän valmiin pullataikinan sulaa ja täytän ennen paistoa niin lopputulos olisi se helppo ja tuttu rahkapulla. Kompromissien lopputuloksena paistelin pullia eri lämpötiloissa ja tutkin kuinka se reagoi. Okei, tasalaatuista ja varmaa pullaa. Sen jälkeen kypsän pullan testailua, jonka lopputuloksena tykästyin kuutioituun paahdettuun pullakrutonkiin. Tähän ei tarvittu siirappia tai voita lisäksi, kun valmistaikinassa on luonnostaan aika hyvin makua. Pienen tuunailun jälkeen päädyin tämmöiseen ”sotkuun”, joka oli sikahyvää ja varmasti katseen nappaaja oikeissa olosuhteissa :)


Avopulat:
10 kpl Myllyn Paras Kahvipulla-aihio
(paista ohjeen mukaan, eli anna sulaa ennen paistoa ja paista sitten 200 asteessa n. 13-17 minuuttia,
uunista riippuen, jos haluat väriä, voitele munalla pinnasta)

Rahkamassa:
0,5 l kerma
0,5 l rahka
0,2 kg sokeri
0,02 vaniljasokeri


Luumuhilloke:
1 kg luumua (tai karviaisia jos haluat tehdä marjaisan version)
0,2 kg sokeri

Halkaise pullat ja kuutioi kansi osa. Levitä uunipelille ja paahda 200 asteessa n. 10 minuuttia. Nosta
uunista ja anna jäähtyä. Yhdistä sokeri, vanilja ja rahka. Vaahdota kerma kovaksi ja nostele joukkoon rahkamassa. Siirrä pursotinpussiin. Valmista luumuhilloke leikkaamalla luumut isohkoiksi paloiksi ja poista samalla kivi. Laita luumut ja sokeri kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä, kunnes luumuista irtoava neste ja sokeri alkavat kiehumaan. Keitä n. 10–15 minuuttia ja nosta lämmöltä. Anna jäähtyä kylmässä ennen käyttöä.

Kokoaminen: Aseta pohjalle hilloa, sitten kerroksittain rahkamassaa ja hilloa. Lopuksi päälle
kuutioitua rapeaa pullaa. Tarjoile esimerkiksi kokousmakeana tai vaikka pitopalvelutuotteena. Jos haluat tehdä tuotteen kahvilan vitriiniä varten, sulata rahkamassan joukkoon 2 liivatelehteä paremmin kestävyyden nimissä.

Noin kolmen pullan jälkeen oli semmoinen ähky, että näitä ei saisi yksin maistella :)

 

Kahvipulla-aihio

 

Kokin takissa

Kokin takissa

Olen kokki, ruokabloggaaja ja ruokakirjailija Alexander Trivedi. Lapsesta asti olen ollut ruuan kanssa tekemisissä tavalla tai toisella. Ruoka on minulle paljon muutakin kuin työ, vapaa ajalla työstän ruokablogia ja pyrin käymään uusissa ravintoloissa silloin tällöin. Mielestäni hyvä resepti on selkeä ja helposti toteutettavissa sille tarkoitetuissa olosuhteissa. Trendit voidaan nähdä haasteina mutta itse näen ne mahdollisuutena. Olet tervetulut ottamaan yhteyttä mikäli sinulla on kysyttävää :)

Blogin suosituimmat

Tilaa päivitykset sähköpostiisi