Tilli-kinkkutäytteiset Rieskaneliöt

Rieskaneliöt lienee monille lounaspöydän arkileipä, jolla ateriakokonaisuudesta tulee täyttävämpi. Samoista Rieskaneliöistä voi tehdä myös tilaisuustarjottavia. Kokeilin alkuun kaikkea rieskojen rullaamisesta jne., mutta koska nämä kyseiset neliöt ovat sen malliset, että ne kannattaa pinota rullaamisen sijaan mentiin sillä kärjellä. Onko kosteus rieskan pahin vihollinen? Päinvastoin, rieska kestää hyvin kosteita täytteitä, oli ne sitten majoneesi tai tuorejuusto pohjaisia. Katselin klassisia voileipäkakkujen makuyhdistelmiä ja tämä makuyhdistelmä viehätti.

Tilli-kinkkurieskaneliöt (10 hlö)

1 ps Myllyn Paras Rieskaneliö (yhdessä pussissa n. 30 palaa)
0,5 kg majoneesi
0,5 kg kermaviili
1 pnt tilli
1 pnt ruohosipuli
0,5 kg palvikinkkukuutio
0,5 kg kanamuna rouhe
0,2 kypsä sipuli
mausteiksi
valkosipulijauhe, mustapippuri, suola, kuivattu timjami, cayannepippuri

Yhdistä ensin majoneesi, kermaviili ja kuivamausteet. Naputa pieneksi yrtit ja lisää ne massaan, lisää sitten loput ainekset, sekoita ja anna massan seistä 20 min ja tarkista maku. Kokoa sitten kerroksittain Rieskaneliö-levyjä ja täytemassaa. Käytännössä 200 g massaa ja 3 viipaletta Rieskaneliötä menee yhteen annokseen, halkaise keskeltä halutessa ja tarjoile kokous suolaisena. Jos käärit palat leivinpaperiin, saat niistä käsin syötäviä.

20210209_150143

 

Kokin takissa

Kokin takissa

Olen kokki, ruokabloggaaja ja ruokakirjailija Alexander Trivedi. Lapsesta asti olen ollut ruuan kanssa tekemisissä tavalla tai toisella. Ruoka on minulle paljon muutakin kuin työ, vapaa ajalla työstän ruokablogia ja pyrin käymään uusissa ravintoloissa silloin tällöin. Mielestäni hyvä resepti on selkeä ja helposti toteutettavissa sille tarkoitetuissa olosuhteissa. Trendit voidaan nähdä haasteina mutta itse näen ne mahdollisuutena. Olet tervetulut ottamaan yhteyttä mikäli sinulla on kysyttävää :)

Blogin suosituimmat

Tilaa päivitykset sähköpostiisi