Tuunatut pasteijat

Yksi tämän hetken ruokatrendeistä on valmiiden ja tuttujen tuotteiden tuunaaminen ja työstäminen uuteen uskoon. Tällä kertaa sovellan tätä ajatusta Myllyn Paras -pasteijoiden kanssa.

Tuunatut pasteijat

Myllyn Paras Broilerpasteija ja Juustopasteija ovat jo sellaisenaan hyviä kahvilatuotteita, mutta maultaan varsin geneerisiä eli ei liian voimakkaita. Kuitenkin erityisissä tilaisuuksissa tai vaikkapa modernissa kahvilassa pasteijoiden tuunaus voi olla paikallaan.

BBQ-kastiketta, chiliä ja tummia seesaminsiemeniä? Näissä kaikissa on oma vahva makunsa ja ne sopivat erityisesti broilerpasteijan kanssa. Seesaminsiemenissä pidän maun lisäksi myös rakenteesta. Pienikin purutuntuman lisäys voi tehdä ihmeitä kokonaisuudelle.

Juustopasteija saa puolestaan pintaansa sinappia, vaaleita seesaminsiemeniä ja rosmariinia. Rosmariinin ja sinapin yhdistelmä antaa yrttisyyden lisäksi pikanttia makua. Juustopasteija, joka on itsessään pehmeän makuinen, ei kaipaa mitään liian voimakasta tai jyräävää. Muuten juuston lempeä maku menee hukkaan.

Tuunatut pasteijat

12 kpl Myllyn Paras Broilerpasteijoita
4 rkl BBQ-kastiketta
2 rkl tummia seesaminsiemeniä
2-3 chiliä

12 kpl Myllyn Paras Juustopasteijoita
2 rkl vaaleita seesaminsiemeniä
3 rosmariinin oksaa
4 rkl sinappia

Levitä pasteijat kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille. Viipaloi chilit ja revi rosmariinin oksista havuset. Levitä juustopasteijoiden päälle sinappia, seesaminsiemeniä ja rosmariinin havusia. Vastaavasti, levitä BBQ-kastiketta, chiliviipaleita ja tummia seesaminsiemeniä broilerpasteijoille.

Paista pasteijoita uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Koska pasteijiohin on lisätty päällisiä, muista merkitä vitriinituotteeseen allergeenit.

Säilyvyys on sama kuin tavallisella paistetulla pasteijalla eli yksi päivä paistosta. Kokeile tuunata myös makeaa pikkutarjottavaa. Esimerkiksi suklaakastike ja pähkinärouhe kruunaisi varmasti makean viinerin. 

Makuklubi

 

Kokin takissa

Kokin takissa

Olen kokki, ruokabloggaaja ja ruokakirjailija Alexander Trivedi. Lapsesta asti olen ollut ruuan kanssa tekemisissä tavalla tai toisella. Ruoka on minulle paljon muutakin kuin työ, vapaa ajalla työstän ruokablogia ja pyrin käymään uusissa ravintoloissa silloin tällöin. Mielestäni hyvä resepti on selkeä ja helposti toteutettavissa sille tarkoitetuissa olosuhteissa. Trendit voidaan nähdä haasteina mutta itse näen ne mahdollisuutena. Olet tervetulut ottamaan yhteyttä mikäli sinulla on kysyttävää :)

Blogin suosituimmat

Tilaa päivitykset sähköpostiisi