Valmispiirakasta cocktailpaloja

Valmiista kakusta tai piirakasta voi helposti tuunata pieniä cocktailpaloja juhliin tai vaikka pikkumakeaksi kokouksiin. Kun käytetään valmista kakkua pohjana, säästetään huomattavasti aikaa valmistuksessa. 

Mustikkapiirakka cocktailpalat

Cocktailpalojen koristelussa voi siten käyttää enemmän luovuutta ja räätälöidä tarjottavat tilanteeseen sopivaksi.

Kuorrute
Sulaakastike tai vaikka kinuskikastike toimii hyvänä kuorrutteena pikkumakealle. Jos tarkoituksena on tehdä käsin syötäviä cocktailpaloja, tekee kuorrute kuitenkin palasta hankalan syödä siististi. Tällöin tarvitaan jotain ruohetta pintaan, esimerkisi paahdettu manteli yhdistettynä tummaan suklaakuorrutteeseen tekee sitruunakakustakin todella juhlavan.

Koristeet
Sesonkiin sopivilla marjoilla tai hedelmillä voi viimeistellä makeat cocktailpalat hetkessä.

Vaahto
Perinteinen kermavaahto tai jokin muu mousse kevyesti pursotettuna cocktailpalan päälle tekee juhlavuutta. Kun syötävä on korkeampi, näyttää se myös hienommalta. Vaahto on lisäksi hyvä alusta hedelmäviipaleelle tai marjoille.

Mustikkapiirakka-coctailpalat

3 palaa Myllynparas mustikkapiirakkaa
12 pensasmustikkaa
2 dl kermavaahtoa tai muuta moussea

Leikkaa mustikkapiirakat neljään osaan, jolloin saat yhteensä 12 pientä suupalaa. Pursota pinnalle pieni nökö kermaa tai moussea ja aseta keskelle yksi pensasmustikka. Coctailpalat ovat valmiita tarjoiluun!

Cocktailpalat eivä säily kovinkaan kauan, mutta valmistus ei vie juurikaan aikaa, joten nämä kannattaa valmistaa vasta ennen tarjoilua.

Makuklubi

 

Kokin takissa

Kokin takissa

Olen kokki, ruokabloggaaja ja ruokakirjailija Alexander Trivedi. Lapsesta asti olen ollut ruuan kanssa tekemisissä tavalla tai toisella. Ruoka on minulle paljon muutakin kuin työ, vapaa ajalla työstän ruokablogia ja pyrin käymään uusissa ravintoloissa silloin tällöin. Mielestäni hyvä resepti on selkeä ja helposti toteutettavissa sille tarkoitetuissa olosuhteissa. Trendit voidaan nähdä haasteina mutta itse näen ne mahdollisuutena. Olet tervetulut ottamaan yhteyttä mikäli sinulla on kysyttävää :)

Blogin suosituimmat

Tilaa päivitykset sähköpostiisi