Työpäivä Myllyllä - Markku, Vuoropäällikkö

make2

Markku Mäkelä on ollut Myllyn Parhaalla töissä 39 vuotta. Hänelle hienointa työssä ovat päivittäiset haasteet.

- Pyöritän tuotantoa, tarkistan tilaukset ja teen tuotantosuunnitelmat.

Näin tiivistää Markku Mäkelä päivittäiset työtehtävänsä Myllyn Parhaan myllyllä, jossa tehdään kaikki yrityksen pastat, jauhot, hiutaleet ja OATGOODS tuore- ja annospuurot sekä granolat.

Vähittäiskauppaan ja Food Serviceen tehdään myllyssä eri tuotteet. Esimerkiksi ammattikeittiöihin valmistettavat sarvipastat ovat kuluttajatuotteita paksumpia, ja jokaiselle tuotteelle on omat suuttimensa.

- Teemme Food Servicen tuotteita noin puolet viikosta. Ammattikeittiöille pakataan vain kahdessa vuorossa, joten yövuorossa tehdään kuluttajatuotteita. Kun tulen aamulla töihin, tarkistan, miten yön tuotanto on sujunut ja sen jälkeen suunnittelen taas seuraavan illan ja yön tuotannon.

Pitkä ura antaa Markulle näköalapaikan siihen, miten työ on muuttunut vuosien kuluessa.

- Nykyään loppuvuosi on todella kiireistä. Vielä noin kymmenen vuotta sitten joulun sesonki alkoi syyskuussa, jolloin työ oli tasaisempaa. Nykyään ollaan menty siihen, että joulun sesonkituotteet ostetaan loka- tai marraskuussa. Niinpä meillä myllyllä tehdään muutaman kuukauden ajan kaikki joulunajan riisit ja korppujauhot ja perustuotteet siinä samassa.

Tuotannon kiireet ja yllätykset eivät Markkua kuitenkaan ahdista.

- Parasta tässä työssä ovat haasteet! Kun saamme vaikkapa yllättävän tilauksen, johon emme ole varautuneet, ja saamme homman hoidettua, tulee todella hyvä fiilis, Markku naurahtaa.

Markun suosikkituotteet

Markku Mäkelä ei syönyt pastaa ennen uraansa Myllyn Parhaalla. Nyt ne kuuluvat hänen suosikkiruokiinsa.

- Rakettispagettia meillä syödään paljon! Se on lastenlasten herkkua, etenkin siitä tehty spagettipaistos.

- OATGOODS annos- ja tuorepuurot.  Syön niitä joka aamu aamiaiseksi. Kun on ollut itse tuotteiden tekemisessä mukana, niistä nauttii erityisen paljon!

Myllyn Paras

Myllyn Paras

Uusimmat