Pinaattipasta

Maukas lounasruoka pitää olla ravinto-arvon lisäksi myös värikästä. Pakastepinaatti on edullista sen makuun tai laatuun nähden, mutta miksei sitä käytetä juurikaan muualla kuin pinaattikeitossa? Tässä lienee luovuuden puute. Pakaste pinaatista.

Lue lisää

Vehnäjuurileipä

Trendien saralla juureen leipominen kasvattaa suosiotaan valtavaa tahtia. Useimmat jopa yleistää, että kotona leivottu juurileipä on parempaa kuin yksikään teollinen. Näen selkeän mahdollisuuden erottautua lounaskilpailusta, jos ravintolalla on.

Lue lisää

Kaura-hunajakeksit

Vuoden vaihdos luonnollisesti tarkoittaa, että tammikuussa useimmat yrittävät elää astetta terveellisemmin. Kaurasta on tullut kohtuullisen lyhyessä ajassa terveelliseksi miellettävä raaka-aine, joten siitä valmistetut leivonnaiset kuin keksitkin.

Lue lisää

Riisipuuro ja luumuhilloke

Omassa lapsuudessani koulun joulupuuro eli riisipuuro oli äärimmäisen herkullista. Yleensä sekahedelmäkeitto oli seurassa tarjolla, mutta osa söi puuronsa pelkällä sokerilla sekä kanelilla. Nykyään kun halutaan vegaanisia vaihtoehtoja yhä.

Lue lisää

Mieltä lämmittävä suklaatähtitorttu

Lähdin miettimään tässä reseptissä makuja, joita joulun ympärillä tulee usein maistettua ja kaneli puski aivan ensimmäisenä mieleen. Aivan perässä tuli suklaa sekä pähkinät. Kaikki nämä ovat vähintäänkin mieltä lämmittäviä makuja, joten miksei ne.

Lue lisää

Lakudrip-jälkiruoka

Trendien saralla laku on saanut aivan uudenlaisen arvostuksen kohtuullisen lyhyessä ajassa. Tästä pääsin ajatuksen ytimeen kokeilla erilaisia lakukastikkeita, joista löytyi sopiva versio kakun kuorrutukseen.

Lue lisää

Jälkiruokapuustit

Syksyyn kuuluvat sienet, sadonkorjuu ja tietenkin suussasulavat leivonnaiset. Erityisesti tuoksuvat, lämpimät pullat, kuten korvapuusti ja voisilmäpullat, ovat tähän vuoden aikaan sopivia valintoja.

Lue lisää

Valmispiirakasta cocktailpaloja

Valmiista kakusta tai piirakasta voi helposti tuunata pieniä cocktailpaloja juhliin tai vaikka pikkumakeaksi kokouksiin. Kun käytetään valmista kakkua pohjana, säästetään huomattavasti aikaa valmistuksessa. 

Lue lisää

Tuunatut pasteijat

Yksi tämän hetken ruokatrendeistä on valmiiden ja tuttujen tuotteiden tuunaaminen ja työstäminen uuteen uskoon. Tällä kertaa sovellan tätä ajatusta Myllyn Paras -pasteijoiden kanssa.

Lue lisää

Tuunattu Mansikkalevykakku

Erityisesti juhliin ja suurempiin pitoihin täytekakut ovat löytäneet kysyntänsä. Mitä jos juhlassa tai tilaisuudessa ei olisi tarkoitus tarjota yhtä isoa kakkua, joka olisi buffeessa? Tässä tullaan siihen, että tuotteet, joiden perusta on.

Lue lisää

Taikinoitu päärynä

Rukiinen kermaviilitaikina sopii todella hyvin päärynän tai omenan seuraksi. Tässä blogikirjoituksessa taikinoidaan koko hedelmä. Suklaakastike ja aito vaniljajäätelö tekevät taikinoidusta päärynästä erittäin herkullisen kokonaisuuden.

Lue lisää

Kaalipiirakat

Kaavoihin kangistuminen voi joskus olla turvallista, mutta satunnaisesti asiakkaiden yllättäminen voi tuoda oman lisäarvonsa. Myllyn Paras GN-Pizzataikinalevy on vegaaninen ja kun täytteet ovat sen mukaiset, on sinulla laadukas vegaaninen tuote.

Lue lisää