Leipäpöydän kesäisin lisäke

Vain noin kolmanneksen vuodesta kotimaiset kasvikset ovat niin edullisia, että olisi hölmöä olla käyttämättä. Asiaa hämää se, että useimmissa lounaspaikoissa on ympäri vuoden sama salaattipöytä, jolloin juuri tuoreita ja raikkaita vihanneksia ei.

Lue lisää

Tuunattu kauraleipä

Leipä yhdistetään usein kotoisuuteen ja lämmittävään tunnelmaan. Ainakin minulle samoja asioita yhdistyvät valkosipuliin ja yrtteihin. Pohdinkin tämän kertaisessa jutussa, kuinka teet pakastetaikinasta lämmintä vastapaistetun leivän veroista..

Lue lisää

Mikä on teidän lounasruokalan uniikki piirre?

Jos pohditaan lounasruokaloiden uniikkeja piirteitä, on ne usein miten yksittäisiä asioita hyvin tehtynä. Näin esimerkkinä, spesiaali salaatin lisäke, leikkele päivä tai vaikka talon leipä. Tämän kertaisessa jutussa nostan esille useimmille tutun.

Lue lisää

Voiko piirakka olla "terveystietoisen" valinta?

Jos pohdin niitä, jotka menevät paistopisteelle miettimään mitä ottaisivat, veikkaisin, että ne jotka nappaavat mukaansa feta-pinaattikolmioita munkkien sijaan, saattavat hyvin olla hyvinvointiinsa keskittyviä kuluttajia. Toki,.

Lue lisää

Kuuluvatko viinerit vitriiniin vuonna 2020?

Kahvilatuotteet ovat kokeneet isoja edistysaskelia mm. kakkujen ja vegaanituotteiden myötä. Kaikesta tästä huolimatta, isoimman menekin omaavat perinteiset kahvilatuotteet, kuten pulla ja viineri. Jos mietin omaa kahvilakäyttäytymistäni, otan.

Lue lisää

Tähtitortut elementissään

Jos puhtaasti miettii suomalaista ruokaperinnettä, ei ole toista yhtä suurta sesonkia suomessa kuin Joulu. Laatikot, rosollit kuin piparitkin ovat itseasiassa keskiaikaisia ruokaperinteitä. Muinoin mausteet ovat olleet vaurauden merkki ja.

Lue lisää

Härkäpapu ja kaura, yhdessä paketissa!

Paljon puhutaan, että pitäisi suosia kotimaista härkäpapua, mutta mistä sitä saisi? Itseasiassa Myllyn Parhaan uutuus Kaura-härkäpapurouhe on kuin tilauksesta tehty. Lähdin katsomaan tarkemmin paketin sisältöä niin tässä on peräti 17g proteiinia.

Lue lisää

Vegaaniset parsatangot

Parsa on juuri nyt sesongissa ja niinkin edullista, että sitä voi tarjota osassa suurkeittiöitäkin. Aika usein näkee erilaisia versioita, joissa parmesaania tai muuta kovaa juustoa on raastettua parsan päälle, mutta kun nykytrendissä.

Lue lisää

Välimeren kasvispasta

Yleensä pastaruuat ovat joko tomaatti- tai maitopohjaisia, mutta tällä kertaa lähestyminen on perinteisempi. Kun kastike on kirkas ja kasvispohjainen, tulevat maut ihan eri tavalla esiin. Myllyn Parhaan uudet italialaiset pastat vaativat.

Lue lisää

Pinaattipasta

Maukas lounasruoka pitää olla ravinto-arvon lisäksi myös värikästä. Pakastepinaatti on edullista sen makuun tai laatuun nähden, mutta miksei sitä käytetä juurikaan muualla kuin pinaattikeitossa? Tässä lienee luovuuden puute. Pakaste pinaatista.

Lue lisää

Vehnäjuurileipä

Trendien saralla juureen leipominen kasvattaa suosiotaan valtavaa tahtia. Useimmat jopa yleistää, että kotona leivottu juurileipä on parempaa kuin yksikään teollinen. Näen selkeän mahdollisuuden erottautua lounaskilpailusta, jos ravintolalla on.

Lue lisää

Kaura-hunajakeksit

Vuoden vaihdos luonnollisesti tarkoittaa, että tammikuussa useimmat yrittävät elää astetta terveellisemmin. Kaurasta on tullut kohtuullisen lyhyessä ajassa terveelliseksi miellettävä raaka-aine, joten siitä valmistetut leivonnaiset kuin keksitkin.

Lue lisää