Gluteenittoman Juhlalevykakun pääsiäiskoristelut

Pääsiäiseksi kakkua?


Tuttu ja turvallinen Gluteeniton Juhlalevykakku on helppo kuorruttaa, koristella tai vaikka tuunata jos johonkin juhlaan. Testasin kakun sulamisnopeutta ja noin kahdessa tunnissa kakkulapiokin leikkaa siitä kauniita paloja. Kokeilin myös ihan "testaus" mielessä; paneroida ja fritata kyseistä kakkua ja kyllähän se onnistui. Silloin tulisi paneroida kakkupala hyvissä ajoin ja pakastaa. Näin vain ulkoisin kerros paahtuu rapeaksi ja sisus jää kermaiseksi. Menemättä tähän kokeiluun syvemmin, tällä kertaa halusin kokeilla super yksinkertaista koristetta, joka syntyi valkosuklaasta ja paahdetusta pähkinämurusta. Käytännössä sulata suklaa, levitä leivinpaperille, ripottele päälle pähkinämuru ja pakasta. Tämän jälkeen voit rikkoa suklaasta erilaisia paloja ja koristella niillä kakkupalat.

Valkosuklaakoristeet

200 g valkosuklaata
3-4 rkl koristetta
(tähän käy: pakastekuivatut marjat, pähkinät, salmiakit, nonparellit tai vaikka merisuolakukkaset)

Sulata suklaa ja levitä leivinpaperille ohuelti. Ripottele päälle koriste, joka sopii kyseiseen teemaan ja pakasta. Noin tunnin päästä riko levy ja koristele sillä haluamasi jälkiruoka/ kakkupala.

1616010657506 520

Toki jos vielä helpommalla haluaa päästä, niin riko muutama suklaamuna ja koristele niillä. Johon tässä olisi pääsiäiseen sopiva herkku :)

Pääsiäistuunaus

 


 

 

Kokin takissa

Kokin takissa

Olen kokki, ruokabloggaaja ja ruokakirjailija Alexander Trivedi. Lapsesta asti olen ollut ruuan kanssa tekemisissä tavalla tai toisella. Ruoka on minulle paljon muutakin kuin työ, vapaa ajalla työstän ruokablogia ja pyrin käymään uusissa ravintoloissa silloin tällöin. Mielestäni hyvä resepti on selkeä ja helposti toteutettavissa sille tarkoitetuissa olosuhteissa. Trendit voidaan nähdä haasteina mutta itse näen ne mahdollisuutena. Olet tervetulut ottamaan yhteyttä mikäli sinulla on kysyttävää :)

Blogin suosituimmat

Tilaa päivitykset sähköpostiisi