Härkäpapu ja kaura, yhdessä paketissa!

Paljon puhutaan, että pitäisi suosia kotimaista härkäpapua, mutta mistä sitä saisi? Itseasiassa Myllyn Parhaan uutuus Kaura-härkäpapurouhe on kuin tilauksesta tehty. Lähdin katsomaan tarkemmin paketin sisältöä niin tässä on peräti 17g proteiinia / 100g, joka on siis todella paljon. Näen tuotteella melkoisen mahdollisuuden olla erityisesti suurkeittiöissä esillä terveellisempänä vaihtoehtona. Koska halusin optimoida terveellisyys ja ravintotiheys puolta, otin veden sijaan keittonesteeksi lihaliemen, jossa on myös 5-9g proteiinia/ 100g kohden. Näin valmiissa kaura-härkäpapurouhe seoksessa on lähes 20g proteiinia valmiina sekä tietenkin rutkasti makua.

Ehdottomasti kannattaa siis mainita ruokalistalla tämän tuotteen ravintotiheys, koska se kuitenkin puhuttaa nyky kuluttajaa.

Vähän niin kuin risotossa, tätäkin tulisi vatkata, jotta tärkkelystä irtoaa ja ylimääräinen neste samenee.

Gn-astiassa valmistus on seuraavan tyyppinen:

 

1kg kaura-härkäpapurouhetta

2,5l neste (lientä tai vettä)

0,1kg rasva (öljyä tai voita)

0,03kg suolaa

 

Laita kaikki ainekset 1/1 100 ml yk vuokaan, kansi päälle ja kypsennä höyryuunissa 45 min. Nosta kansi, sekoita hyvin ja maista onko tarpeeksi suolaa. Tästä riittää n. 20 hengelle.

Tuotteen ehdottomiin vahvuuksiin kuuluu se, ettei sen rakenne tai maku huonone lämpösäilytyksessä vaan pikemminkin paranee.

Kattilassa tehdessä esimerkiksi laitaessa annoslounasta nestettä tarvitaan enemmän, koska sitä haihtuu enemmän.

LRM_EXPORT_41814840553398_20190614_124024486

Herkku kaura-härkäpapurouhe "risotto"

8 annosta

 

5dl Myllyn Paras Kaura-härkäpapurouhetta

15dl paahdettua kanalientä

100g voita

Suolaa, pippuria, laadukasta etikkaa

 

Laita kattilaan liemi ja rouhe. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen n. 20 min. Nosta sitten lämpöä ja jatka sekoittamista, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut/imeytynyt. Nosta levyltä ja lisää joukkoon voi. Sekoita kunnes voi emulsoituu joukkoon ja mausta etikalla, suolalla ja pippurilla. Maista ja tarjoile lautaselta. Hyvänä lisäkkeenä toimii hölsky kurkut ja paahdettu juusto muru.

LRM_EXPORT_41896029098686_20190614_124145675

LRM_EXPORT_41856326754830_20190614_124105973

Makuklubi

 

Kokin takissa

Kokin takissa

Olen kokki, ruokabloggaaja ja ruokakirjailija Alexander Trivedi. Lapsesta asti olen ollut ruuan kanssa tekemisissä tavalla tai toisella. Ruoka on minulle paljon muutakin kuin työ, vapaa ajalla työstän ruokablogia ja pyrin käymään uusissa ravintoloissa silloin tällöin. Mielestäni hyvä resepti on selkeä ja helposti toteutettavissa sille tarkoitetuissa olosuhteissa. Trendit voidaan nähdä haasteina mutta itse näen ne mahdollisuutena. Olet tervetulut ottamaan yhteyttä mikäli sinulla on kysyttävää :)

Blogin suosituimmat

Tilaa päivitykset sähköpostiisi