Vaikka hyvää kasvisruokaa saa jo aika lailla melkein joka paikasta, voidaan nykyään vaatia, että lopputuote olisi vegaaninen.
Erityisesti pastaruokien kohdalla voi lievä epätoivo iskeä ruokaisuutta ajatellen. Mielestäni täysjyvä on aika lailla itsestään selvyys, kun kyse on vegaanisesta ruuasta. Jos pohditaan ravintoarvollisesta näkökulmasta, täysjyvä on näinkin tosi jees. Tutkailin aluksi kasviproteiini valmisteita, mutta sitten hiffasin, että nämä palkokasveista tehdyt rouheet ovat näppäriä ja ehkä hiukan alikäytettyjä hintaan ja helppouteen nähden. Sitten vielä maku? Kasvikerma ei ehkä ole yhtä täyteläistä kuin eläinperäinen verrokki, mutta sille sopii hiukan rohkeammat mausteet. Tässä tapauksessa, kuivattu sipuli, chili ja sitruunanmehu luulisi hoitavan homman.
Tässä resepti kymmenelle:
1,2 kg Myllyn Paras Täysjyvä Lasagnette
0,05 suola
vettä
0,15 kg kuivattua sipulia
0,1 kg öljya
0,5 kg härkäpapuhippu tai hernerouhe
(suosi semmoista, joka ei tarvitse erikseen kypsennystä)
0,08 kg kasvisliemijauhetta
1 kg kasvikermaa
0,5 kg vettä
0,03 kg pippuria
0,02 chilijauhetta
0,1 kg sitruunanmehua
koristeluun persiljaa
Keitä suolatussa vedessä lasagnetta 8 minuuttia. Siivilöi, huuhtele.
Yhdistä ensin öljy ja kuivattu sipuli. Lisää sitten mausteet ja palkokasvirouhe. Kuullota hetki, lisää vesi, anna kiehahtaa ja lisää sitten kasvikerma. Lisää pasta ja kuumenna kunnes valtaosa kastikkeesta on pastan pinnassa. Viimeistele sitruunan mehulla ja lisää joukkoon pasta keitin vettä, jos pasta tuntuu kuivalta.
Tästä vegaanisesta ruuasta ei taatusti jää makua puuttumaan. Kokeile vaikka :)