Jälkiruokapuustit

Syksyyn kuuluvat sienet, sadonkorjuu ja tietenkin suussasulavat leivonnaiset. Erityisesti tuoksuvat, lämpimät pullat, kuten korvapuusti ja voisilmäpullat, ovat tähän vuoden aikaan sopivia valintoja.

Jälkiruokapuustit

Kahviloista tutummat  valmiskorvapuustit ovat sulatuksen jälkeen heti tarjoiluvalmiita, mutta poikkeuksena tavanomaiseen tarjoilutapaan, tuunasin niitä hiukan.

Helppo tapa tuunata korvapuustista persoonallisempi, olisi jokin pintakuorrutus. Nyt ajattelin kuitenkin illallisravintolaan sopivaa modernia jälkiruokaa korvapuustista.

Syksyyn sopivat myös paahteiset maut, kuten kinuski sekä tietenkin paahdettu omena. Näistä mauista lähdin rakentamaan jälkiruokaa, joka on helppo valmistaa, mutta kyllin maukas ravintolaolosuhteisiin. Raikas kermavaahtoseos kruunaa tämänkin jälkiruoan. Tein pari eri versiota jälkiruoan esillelaittoon, lautasannoksen sekä leivoksen mallisen, mutta vain mielikuvitus on tässä rajana.

Jälkiruokapuustit

Kondenssimaitokinuski
2 prk kondensoitua maitoa

Höyrytä kondensoitua maitoa purkissaan uunissa tai hauduta kattilassa 2,5 tuntia. Anna jäähtyä ja avaa purkki, sekoita tasaiseksi ja käytä haluamallasi tavalla.

Raikas kermavaahto
0,5 kg kermaa
0,5 kg ranskankermaa
0,06 kg vaniljasiirappia

Vaahdota kerma ensin kevyesti ja lisää joukkoon ranskankerma. Vaahdota, kunnes seos on pursotettavan kovaa vaahtoa. Kääntele joukkoon vaniljasiirappi ja laita vaahto pursotinpussiin.

Jälkiruokapuustit 2

Paahdetut omenakuutiot
0,6 kg omenakuutioita
0,02 kg kanelia

Sekoita ja hiero kaneli omenakuutioiden pintaan. Levitä omenakuutiot tasaisesti uunipellille ja paahda 175 asteessa 8-12 minuuttia, eli kunnes pinta on kauniin paahtunut ja omena on kypsä. Anna omenakuutioiden täysin jäähtyä ennen käyttöä.

Syksyiset puustit 10 annosta
5 Myllyn paras korvapuustia
Kondenssimaitokinuskia
Raikasta kermavaahtoa
Paahdettuja omenakuutioita

Viipaloi korvapuustit neljään osaan. Tarvitset kaksi viipaletta yhteen annokseen. Levitä pieni määrä kondensoitua maitoa lautasen pohjalle ja asettele päälle pari palaa korvapuustia. Pursota hiukan kermaa koristeeksi  ja ripottele sinne ja tänne paahdettua omenaa.

Jälkiruuan voi halutessa koristella esimerkiksi kukilla mutta näinkin se on varsin näyttävä.

Tämä jälkiruoka sopii ehdottomasti lautastarjoiluun. Buffetiin sen sijaan kuorrutteella tuunatut kokonaiset korvapuustit sopivat paremmin, tai buffetiin voisi jopa rakentaa oman tuunauspisteen korvapuusteille.

Jälkiruokapuustit 3

Makuklubi

 

Kokin takissa

Kokin takissa

Olen kokki, ruokabloggaaja ja ruokakirjailija Alexander Trivedi. Lapsesta asti olen ollut ruuan kanssa tekemisissä tavalla tai toisella. Ruoka on minulle paljon muutakin kuin työ, vapaa ajalla työstän ruokablogia ja pyrin käymään uusissa ravintoloissa silloin tällöin. Mielestäni hyvä resepti on selkeä ja helposti toteutettavissa sille tarkoitetuissa olosuhteissa. Trendit voidaan nähdä haasteina mutta itse näen ne mahdollisuutena. Olet tervetulut ottamaan yhteyttä mikäli sinulla on kysyttävää :)

Blogin suosituimmat

Tilaa päivitykset sähköpostiisi