Jouluinen gluteeniton Mansikka-suklaalevykakku

Joulu lienee useimmille se isoin ruokajuhla ja vuosien saatossa on alettu toivomaan yhä enemmän normaalista poikkeavia juttuja perinteisien lisäksi. 

Piparit, tähtitortut voivat olla jo joillekin liian kulutettu idea, mutta Myllyn Parhaan Gluteeniton Mansikka-suklaalevykakulla saat tavanomaisesta vielä arkista hienompaa.

Näin muutenkin, kun jouluisin ruokailijamäärät ovat tyypillisesti valtaisat ja hommaa riittää, on tämän kertainen resepti nimenomaan hyvin helppo toteuttaa. 

Toki levykakkujen etu on se, että ne ovat logistisesti helppoja eli valmis pakasteita, jotka sulavat ihan parissa tunnissa tarjoilu valmiiksi. Palakokokin on aika runsas, jonka takia on helppo laskea yksi per pää. Haasteena tyypillisillä levykakuilla on, ettei ne ole niin koristeellisia. Koska jouluinen teema on selkeä, tuunataas vähän. Kermavaahtoutumaan ja gluteenittomat piparit esille. Käytännössä piparista saa pieniä sydämiä jos haluaa väkertää, mutta ihan piparimurukin käy. n. 5 minuutissa levykakkutarjotin muuttui "sydämellisen" kauniiksi. 

Jouluiset mansikka-suklaaleivokset (24 kpl, yksi levykakku pakkaus sisältää näin monta palaa)

1 Myllyn Paras Glueeniton Mansikka-suklaalevykakku

2 dl kermaa

10 piparia (jos käytät gluteenittomia pipareita, tämä leivos on käytännössä gluteeniton) 

Ota edellisenä päivänä jääkaappiin tai kaksi tuntia ennen tarjoilua kakku sulamaan huoneen lämpöön. Vaahdota kerma pursotettavan kovaksi. Murenna piparit haluamaasi muotoon. 
Laita kerma pursotin pussiin ja leikkaa siihen sormen pään kokoinen aukko. Pursota siisti nökö jokaisen palan keskelle ja asettele päälle piparimurua/ palaa. 

Tarjoile ja nauti vaivattomuudesta :) 

Vinkki, jos kakkua jää pakastimeen. Siitä saa myös muihin vuodenaikoihin loistavan tarjottavan, jos koristeina korvaa piparin mansikoilla ja paahdetuilla mantelilastuilla. 

 

Hyvää joulun odotusta 🙂👐

Mansikka-suklaalevykakkupala

 

Kokin takissa

Kokin takissa

Olen kokki, ruokabloggaaja ja ruokakirjailija Alexander Trivedi. Lapsesta asti olen ollut ruuan kanssa tekemisissä tavalla tai toisella. Ruoka on minulle paljon muutakin kuin työ, vapaa ajalla työstän ruokablogia ja pyrin käymään uusissa ravintoloissa silloin tällöin. Mielestäni hyvä resepti on selkeä ja helposti toteutettavissa sille tarkoitetuissa olosuhteissa. Trendit voidaan nähdä haasteina mutta itse näen ne mahdollisuutena. Olet tervetulut ottamaan yhteyttä mikäli sinulla on kysyttävää :)

Blogin suosituimmat

Tilaa päivitykset sähköpostiisi