Ehkä tämä on kaikille hiukan liiankin ”tuttu” leipomus. Perinteisesti käytetty rahkavoitaikina täytteenään nokare luumumarmeladia on jotain, minkä puuttuminen saattaa aiheuttaa draamaa. Toki joulubuffeessa on paljon muutakin tarjottavaa, jonka johdosta myös oikotiet ovat sallittuja. Nyyttiwienerpohja on monikäyttöinen ihan siksi, että paistokestävällä kreemillä täytettynä kyseinen torttu menee kaikkina vuodenaikoina. Näin joulun alla tein sokkotestin ja käytin perinteisiä tähtitorttu -aihioita ja wienerpohjia eikä kukaan kymmenestä maistajasta ymmärtänyt, että pohja ei ollutkaan se aivan perinteinen.
Myllyn Paras Nyyttiwienerpohjia (jäisiä)
Paiston kestävää marmeladia (esim. luumua)
Täytä n. ruokalusikallinen marmeladia aihion keskelle.
Paista 20-25 min. 175 asteessa. Anna jäähtyä n. 30-40 minuuttia ennen tarjoilua.
Toimiiko tämä taikina jäisenä ilman kohotusta? Tottakai optimaalisimman tuloksen saa, kun sulaneita wienereitä paistaa 220 asteessa 12-15 minuuttia, mutta arvelen, että valtaosa teistä tietääkin jo tämän, niin jutun pointti onkin se, että joulukiireessä nämä jouluisat wienerit ajavat asiansa jäisinäkin, mikäli ne perinteiset joulutortut ovat päässeet loppumaan:-)