Kaalipiirakat

Kaavoihin kangistuminen voi joskus olla turvallista, mutta satunnaisesti asiakkaiden yllättäminen voi tuoda oman lisäarvonsa. Myllyn Paras GN-Pizzataikinalevy on vegaaninen ja kun täytteet ovat sen mukaiset, on sinulla laadukas vegaaninen tuote tarjottavaksi. Vaikka nimi pizzataikinalevy voi tuoda mieleen jotain italialaista kiviuunissa paistettavaa, on taikinan ainesosat samantyyppiset kuin monissa piirakoissa, tosin täyte ei saa olla liian kostea tai taikina jää pehmoiseksi.

MyllynParas_Kaalipiirakka (1 of 4)

Siispä leivoin pieniä piirakoita pizzataikinalevystä ja lopputulos ilahdutti. Pizzataikina sulaa käsiteltävän pehmoiseksi muutamassa tunnissa, mutta pidempään sulatettaessa, taikina pitää peittää, jotta se ei kuivu.

Naapurimaassamme varsinkin hapankaali on omassa arvossaan ja vähitellen terveystrendien myötä, hapatetut tuotteet saavat ansaitsemaansa arvostusta. Punajuuri tekee kaalipiirakasta astetta hienostuneemman, punajuuri maustaa mutta myös värjää täytteet tässä tapauksessa erittäin kauniiksi.

MyllynParas_Kaalipiirakka (3 of 4)

Punajuuri-kaalipiiraat

8 pax

1 kpl Myllyn Parhaan Gn-pizzataikinalevy
600 g valutettua hapankaalia (1kg valuttamatonta)
300 g punajuurisosetta
50 g piparjuuritahnaa
öljyä
halutessa mausteita

Leikkaa pizzataikinalevy kahdeksaan yhtä isoon osaan. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Laita kattilaan hapankaali ja punajuurisose ja keitä, kunnes seos on kiehunut yhtenäiseksi eikä irtonaista nestettä näy. Lisää joukkoon piparjuuritahna, sekoita ja mausta halutessa.

Annostele taikinalevyjen yhdelle reunalle täytettä ja käännä toinen reuna täytteen yli. Painele reunat umpeen ensin sormin ja sitten haarukalla. Tee veitsellä muutama viilto piiraiden pintaan ja leikkaa reunoilta ylimääräinen taikina pois. Lorauta öljyä pinnalle ja paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes pinnassa on kaunis väri.

Taikina ottaa hyvin väriä kohtuullisen korkeassa lämpötilassa, joten kananmunalla voitelu ei ole pakollista. Tämä piirakka sopii esimerkiksi slaavilaiseen makuun ja toimii loistavana vaihteluna jo tunnetuille pasteijoille sekä piirakoille. Tämän piirakan seuraksi sopii myös ketsuppi, sillä kaalin kanssa sopii makeat maut.

Piiraat ovat rakenteeltaan kohtuullisen kestäviä ja ne säilyvät hyvin pari päivää valmistuksesta.

MyllynParas_Kaalipiirakka (2 of 4)

MyllynParas_Kaalipiirakka (4 of 4)

Makuklubi

 

Kokin takissa

Kokin takissa

Olen kokki, ruokabloggaaja ja ruokakirjailija Alexander Trivedi. Lapsesta asti olen ollut ruuan kanssa tekemisissä tavalla tai toisella. Ruoka on minulle paljon muutakin kuin työ, vapaa ajalla työstän ruokablogia ja pyrin käymään uusissa ravintoloissa silloin tällöin. Mielestäni hyvä resepti on selkeä ja helposti toteutettavissa sille tarkoitetuissa olosuhteissa. Trendit voidaan nähdä haasteina mutta itse näen ne mahdollisuutena. Olet tervetulut ottamaan yhteyttä mikäli sinulla on kysyttävää :)

Blogin suosituimmat

Tilaa päivitykset sähköpostiisi