Kookoksinen tuorepuuro

Vaikka kaura ei olekaan erikoinen tai eksoottinen raaka-aine, on sillä kiistatta ruoanlaitossa hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten edullisuus, kotimaisuus, gluteenittomuus (mikäli valmistat puuroa keliaakikolle, muista käyttää puhdasta kauraa) ja terveyshyödyt. Samoista syistä siitä on tullut trendikäs vilja. Myös puuron maine on parantunut, puurobaareihin en Suomessa ole vielä törmännyt, mutta kahviloiden ruokalistoilla on usein tuorepuuroa.

Tuorepuurolla ("overnight oats") tarkoitetaan käytännössä keittämätöntä puuroa, jonka annetaan tekeytyä yleensä vähintään puoli tuntia tai pisimmillään yön yli. Perusohjeena toimii yleensä 1 osa hiutaleita ja 2 osaa nestettä, muuten tuorepuurossa on vain mielikuvitus mahdollisuuksien rajana. Raaka-aineina voidaan käyttää eri viljoja, siemeniä ja pähkinöitä, nesteeksi käy esimerkiksi vesi, maito tai tee. Maukeutusta puuroon tuovat erilaiset hedelmät ja siirapit, mausteilla voi tehdä eksoottisiakin variaatioita. Toki myös trendikkäät ja kaupalliset superfoodit ovat löytäneet tiensä tuorepuuroihin.

tuorepuuro.jpg

Kookoksinen tuorepuuro jälkiruoka (n. 10 hlö)

500 g Myllyn Paras Kaurahiutaleita
500 ml kookosmaitoa
500 ml kasvimaitoa (kaura-, soija- tai mantelimaitoa)
150 g raakaruokosokeria tai hunajaa*
2 g suolaa (vahvistaa puuron makua)

150 g granaattiomenan siemeniä
200 ml granaattiomena siirappia

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna puuron tekeytyä vähintään puoli tuntia. Siinä ajassa kaurahiutaleet turpoavat ja sokeri sulaa. Jos laitat kylmään tämän tuorepuuron, kookosmaidon rasva kovettuu ja puurosta tulee hiukan kovempaa.

Annostele noin 150 g ruokalijaa kohden. Koristele 15 g granaattiomenan siemeniä ja 20 ml granaattiomenasiirappia. Lisää koristeet vasta ennen tarjoilua, jotta en eivät vajoa puuroon.

tuorepuuro2.jpg

Ominaisuudet:  Ei valkoista sokeria, maidoton, vehnätön, vegaaninen (* jos käytät hunajaa, ei puuro sovi vegaanille).
Sopii erityisen hyvin esimerkiksi linjastoruokailuun tai aamupalaseminaareihin.

Säilyvyys: 3 päivää hyvin peitettynä, mutta puuroa voi joutua ohentamaan, jottei siitä tule liian kovaa.

Voit tehdä tämän saman massan pelkästä kookosmaidosta mutta silloin massasta tulee leikattavan kovaa jääkaappilämpöisenä. Sitä voitaisiin käyttää esimerkiksi raakakakun perustana. Muista tosin vuorata gn-pakki leivinpaperilla, niin saat kakun helposti ulos pakista.

 Makuklubi

Kokin takissa

Kokin takissa

Olen kokki, ruokabloggaaja ja ruokakirjailija Alexander Trivedi. Lapsesta asti olen ollut ruuan kanssa tekemisissä tavalla tai toisella. Ruoka on minulle paljon muutakin kuin työ, vapaa ajalla työstän ruokablogia ja pyrin käymään uusissa ravintoloissa silloin tällöin. Mielestäni hyvä resepti on selkeä ja helposti toteutettavissa sille tarkoitetuissa olosuhteissa. Trendit voidaan nähdä haasteina mutta itse näen ne mahdollisuutena. Olet tervetulut ottamaan yhteyttä mikäli sinulla on kysyttävää :)

Blogin suosituimmat

Tilaa päivitykset sähköpostiisi