Lakudrip-jälkiruoka

Trendien saralla laku on saanut aivan uudenlaisen arvostuksen kohtuullisen lyhyessä ajassa. Tästä pääsin ajatuksen ytimeen kokeilla erilaisia lakukastikkeita, joista löytyi sopiva versio kakun kuorrutukseen.

Lakukakku

Kun kastike oli saatu kokeiltua, oli seuraavaksi kakun pohtiminen. Koska tässä blogissa perehdymme horeca-sektoriin sekä sopivasti Halloweenikin lähestyy, on Lakritsi-sitruunalevykakku aivan loistava vaihtoehto.

Onko nykyään liian yksinkertaista tarjota neliön muotoinen kakkupala? Riippuu asiakaskunnasta, mutta pienellä halkaisulla saat kaksi todella särmää kolmiota, jotka ainakin miellyttää minun silmääni. Tähän vielä kastiketta ja jotain koristetta väriksi, niin oltiinkin jo maalissa. Koristeellakin oli funktio, käytin nimittäin chiliä, jonka maku suorastaan luonnistuu lakritsin seurassa. Voit käyttää chilin sijasta myös valkosuklaata tai vaikka tyrniä, nekin toimivasti lakun makumaailmassa.

Lakudrip-jälkiruoka 24 hlö

1 kpl Myllyn Paras Lakritsi-sitruunalevykakku
0,4 kg lakukastiketta
0,1 kg tuoretta chiliä ohuelti viipaloituna

Leikkaa kohmeiset levykakkupalat halki kahdeksi kolmioksi, jotta saat kauniimman esillepanon. Asettele palat tarjoilu vadille tai jälkiruokalautasille. Koristele valuvalla lakukastikkeella ja viimeistele chilillä.

Lakukastikkeen voi ostaa valmiina ja silloin tämäkin jälkiruoka sopii äärimmäisen hyvin suuremman mittakaavan pitoihin. Jos uskallusta löytyy, voi sen myös tehdä itse.

Lakukastike

1 kg lakritsia
2 l vettä
0,2 kg glukoosia
0,05 kg mausteita (tähtianis, anis, vanilja, pippuri, chili)

Laita mausteet karitaliinasta tehtyyn pussiin. Laita pussi ja loput aineet kattilaan, kuumenna matalalla lämmöllä. Kun seos hiljalleen alkaa kiehumaan, sekoita varovasti, että kaikki lakritsi sulaa. Kun kaikki on sulanut, nosta maustepussi pois ja sekoita seos tasaiseksi. Jos tarve vaatii, kaada seos siivilän läpi laakeaan astiaan jäähtymään. Kun kastike on haaleaa, se on juuri sopivaa koristeluun tai vaikka jälkiruuan komponentiksi. Jos kastike tuntuu löysältä, tulisi sitä keittää kokoon hiukan pidempään.

Kastike säilyy myös äärimmäisen hyvin, joten älä suotta heitä pois ylijäävää kastiketta.

lakukakku2

lakukakku 3

Makuklubi

 

Kokin takissa

Kokin takissa

Olen kokki, ruokabloggaaja ja ruokakirjailija Alexander Trivedi. Lapsesta asti olen ollut ruuan kanssa tekemisissä tavalla tai toisella. Ruoka on minulle paljon muutakin kuin työ, vapaa ajalla työstän ruokablogia ja pyrin käymään uusissa ravintoloissa silloin tällöin. Mielestäni hyvä resepti on selkeä ja helposti toteutettavissa sille tarkoitetuissa olosuhteissa. Trendit voidaan nähdä haasteina mutta itse näen ne mahdollisuutena. Olet tervetulut ottamaan yhteyttä mikäli sinulla on kysyttävää :)

Blogin suosituimmat

Tilaa päivitykset sähköpostiisi