Nachovuoka Kaura Tortilla Chipseistä

Nachovuoka tai yleisemmin tunnettu nachos supreme on jo useimmille tuttua viikonloppu ruokaa.
Vakio resepteissä ainekset ovat nachoa, salsaa, guacamolea, creme fraicea, juustoa ja paistettua jauhelihaa.

Nachovuoka tai yleisemmin tunnettu nachos supreme on jo useimmille tuttua viikonloppu ruokaa.
Vakio resepteissä ainekset ovat nachoa, salsaa, guacamolea, creme fraicea, juustoa ja paistettua jauhelihaa.

Kaikki vain kerroksittain pellille ja uuniin, mutta olisiko tässä jotain ideaa horeca -alalle?
Yleisesti, nachoja löytyy gluteenittomina, joten ne voi sopia yliherkille mutta kotimaisuus on harvinaisempi tekijä. Samoin täytteinä jauheliha voi tuntua jotenkin liian helpolta ja arkiselta. Yksi massiivinen heikkous tällä ruualla on myös lämpötila, nimittäin jäähtyessään se muuttuu kivikovaksi. Jos nämä haasteet lähdetään yksinkertaisesti purkamaan, on nykyään Myllyn Parhaalla kauranachoja,
jotka ovat tosiaan kotimaisesta kaurasta valmistettuja. Jauhelihan taittuu helposti broileriksi ja lämmönsitomis kykyä voidaan parantaa valmistamalla nachopelti posliini vuokaan.
horeca olosuhteissa, pienet valurautapannut voisi toimia myös oikein hyvin.

Lähdetään sitten kokoamaan, horeca versiota

Kananachovuoka 1gn vuoka n. 10hlö
1,2 kg broilerin suikaleita
0,1 kg mexicolainen mausteseos (Cajun tai chipotle sekoituskin käy)
0,5 kg kuutioitua tomaattia
0,5 kg pakastesipuli rouhetta
0,2 kg jalapeno viipaleita
0,1 kg öljyä
300 g Myllyn Paras Kaura Tortilla Chips (2 pussia)
0,5 kg juustoraaste


Kuumenna kippipannussa öljy ja paista kanoihin väri. lisää maustesekoitus ja sekoittele hyvin.
Lisää sitten sipuli, jalapenot ja tomaatit joukkoon, laske lämpöä. Suihkuta vuokasprayta 1/1 60ml GN vuokiin ja kaada pohjalle nachot.
Lisää päälle kanapaistos ja ripottele päälle vielä juusto. Paistoaika on varsin lyhyt ja ruoka ei kestä kovin hyvin pitkää lämpösäilytystä, joten paista vasta lämminruokalinjastoa täyttäessä.
200 asteisessa kiertoilmassa, noin 5 minuuttia.

Muina lisäkkeinä voi tarjota creme fraicea, avokadoa tai vaikka salsaa.

Jos valmistat kyseistä ruokaa yksittäisinä annoksina, kokoa se posliini vuokaan, jolloin se pysyy pidempään lämpöisenä.

Nachovuoka

 

Kokin takissa

Kokin takissa

Olen kokki, ruokabloggaaja ja ruokakirjailija Alexander Trivedi. Lapsesta asti olen ollut ruuan kanssa tekemisissä tavalla tai toisella. Ruoka on minulle paljon muutakin kuin työ, vapaa ajalla työstän ruokablogia ja pyrin käymään uusissa ravintoloissa silloin tällöin. Mielestäni hyvä resepti on selkeä ja helposti toteutettavissa sille tarkoitetuissa olosuhteissa. Trendit voidaan nähdä haasteina mutta itse näen ne mahdollisuutena. Olet tervetulut ottamaan yhteyttä mikäli sinulla on kysyttävää :)

Blogin suosituimmat

Tilaa päivitykset sähköpostiisi