Päärynäpiirakka ja tyrnicurd

Hiutaleinen päärynäpiirakka ja tyrnicurd ovat herkullinen yhdistelmä.  

Päärynäpiirakka ja tyrnicurd1.jpg

Hiutaleinen päärynäpiirakka

(1 pyöreä vuoka tai puolikas GN pakki, 8 annosta)

HUOM! Jos piirakan haluaa tehdä GN-pakkiin niin ohjeen voi kolminkertaistaa ja silloin siitä riittää 20-24 henkilölle.

Tarvitset:
3 kananmunaa (180 g)
1 dl vehnäjauhoja (75 g)
1 dl Myllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutale (60 g)
1 dl sokeria (80 g)
2-3 rkl maitoa tai kermaa (30-45 g)
50 g ruskeaksi paahdettua voita
4 päärynäää (400 g)
1 tl leivinjauhetta (5 g)

Muruseos:
3 dl Myllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutale (180 g)
50 g voita
50 g sokeria

Valmista näin:
Ruskista voi kattilassa, nosta pois lämmöltä ja lisää joukkoon maito. Vaahdota kananmunat ja sokeri, siivilöi joukkoon jauhot, leivinjauhe ja lisää hiutaleet. Lisää joukkoon myös voiseos ja nostele sekaisin. Anna pohjataikinan seistä hetki ja kaada sitten leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.

Kuori päärynät, leikkaa viipaleiksi ja aseta vuokaan piirakkataikinan päälle. Tee muruseos yhdistämällä kaikki seoksen ainekset ja nyppimällä muruisaksi. Ripottele muru piirakan päälle ja paista piirakkaa uunissa 180 asteessa noin 40 minuuttia. Kun pohja on kypsä, silloin piirakka on käytännössä valmista.

Säilyvyys 2-3 päivää.

Tämä resepti löytyy myös Instagram-videon muodossa. Katso video tästä.

Päärynäpiirakka ja tyrnicurd3.jpg

Tyrnicurd

(saanto n. 300 g, n. 35 g per piirakkapala)

Tarvitset:
3 keltuaista (60 g)
50 g sokeria
1,5 dl kylmäpuristettua tyrnimehua
50-100 g voita

Valmista näin:
Laita kattilaan kaikki muu, paitsi voi ja kuumenna varovasti hyvin pohjasta vatkaten. Kun keltuainen on kypsää, seoksen pitäisi olla paksuhkoa. Nosta lämmöltä, lisää voi ja vaahdota kunnes massa on lähes jäähtynyt. Maista ja purkita.

Säilyvyys 2-3 päivää, mutta ottaa herkästi makuja eli peitä hyvin.

Tämä resepti löytyy myös Instagram-videon muodossa. Katso video tästä.

Päärynäpiirakka ja tyrnicurd2.jpg

Päärynäpiirakka ja tyrnicurd.jpg

Makuklubi

 

Kokin takissa

Kokin takissa

Olen kokki, ruokabloggaaja ja ruokakirjailija Alexander Trivedi. Lapsesta asti olen ollut ruuan kanssa tekemisissä tavalla tai toisella. Ruoka on minulle paljon muutakin kuin työ, vapaa ajalla työstän ruokablogia ja pyrin käymään uusissa ravintoloissa silloin tällöin. Mielestäni hyvä resepti on selkeä ja helposti toteutettavissa sille tarkoitetuissa olosuhteissa. Trendit voidaan nähdä haasteina mutta itse näen ne mahdollisuutena. Olet tervetulut ottamaan yhteyttä mikäli sinulla on kysyttävää :)

Blogin suosituimmat

Tilaa päivitykset sähköpostiisi