Pinaattipasta

Maukas lounasruoka pitää olla ravinto-arvon lisäksi myös värikästä. Pakastepinaatti on edullista sen makuun tai laatuun nähden, mutta miksei sitä käytetä juurikaan muualla kuin pinaattikeitossa? Tässä lienee luovuuden puute. Pakaste pinaatista saa myös loistavan pizzan päällisen esimerkiksi joukkoruokailuun kasvisvaihtoehdoksi, mutta tällä kertaa mennään pastalla. Myllyn Parhaalla on uusia premium pastoja, joiden alkuperämaa on Italia. Niissä on myös pidempi keittoaika, joka indikoi korkeampilaatuista vehnää. Korkeampilaatuinen vehnä taas kertoo korkeammasta proteiinipitoisuudesta. Tämän tyyppinen  pasta kestää myös paremmin lämpösäilytystä, mutta se myös imee makua paremmin. Reseptissä on hyvin kypsynyttä juustoa, mutta henkilöstö ruokailussa tässä voisi olla jokin edullisempi juustoraaste. Jos tukkurilta saa pakastenokkosta, voisi tässä käyttää sitä pinaatin sijaan. 

Pinaattipasta_2-1

Pinaattipasta

(1/1 100mm GN, noin 20-25 hlö) 

1,5 kg Myllyn Paras Mini Lasagnea
suolaa

0,8 kg ruokakermaa
0,5 kg pakaste pinaattia
0,05 kg valkoviinietikkaa
0,05 kg valkosipulia
0,05 kg öljyä
pippuria
hyvin kypsynyttä juustoa viimeistelyyn
tuoreita yrttejä koristeeksi

Laita isoon 5l kattilaan kiehumaan noin 3l vettä ja lisää 1/2dl suolaa. Kun vesi kiehuu, sekoita joukkoon pasta. Keitä hiljalleen 8 minuuttia, mutta sillä välin voit valmistaa myös kastikkeen.
Laita toiseen kattilaan öljy ja paista siinä valkosipulia hetki, lisää happo ja anna sen haihtua lähes kokonaan. Lisää sitten pakastepinaatti, kerma ja keitä hetki kokoon. Kun pasta on kypsää, siivilöi ja lisää pinaattikerma kastikkeeseen. Voit laittaa pastan sitten suoraan vuokasprayllä käsiteltyyn GN astiaan ja tarjolle. Pastaa ei tarvitse keittää kokoon kastikkeen kera, koska lämpösäilytyksessä se imee kosteutta ja voin tällöin kypsyä yli. 

Pinaattipasta_1-2

Makuklubi

 

Kokin takissa

Kokin takissa

Olen kokki, ruokabloggaaja ja ruokakirjailija Alexander Trivedi. Lapsesta asti olen ollut ruuan kanssa tekemisissä tavalla tai toisella. Ruoka on minulle paljon muutakin kuin työ, vapaa ajalla työstän ruokablogia ja pyrin käymään uusissa ravintoloissa silloin tällöin. Mielestäni hyvä resepti on selkeä ja helposti toteutettavissa sille tarkoitetuissa olosuhteissa. Trendit voidaan nähdä haasteina mutta itse näen ne mahdollisuutena. Olet tervetulut ottamaan yhteyttä mikäli sinulla on kysyttävää :)

Blogin suosituimmat

Tilaa päivitykset sähköpostiisi