Porkkanaseesam "subit"

Erilaisia patonkeja on ikuisuuden näkynyt tapahtumatalojen ja kioskien vitriineissä. Jos tällaisia täytettyjä patonkeja pitäisi tarjota jonkin tilaisuuden yhteydessä ja täytteeksi pitäisi keksiä jotain muuta, kuin iän ikuisen majoneesimassan, on tässä jutussa siihen ideaa.

Erilaisia patonkeja on ikuisuuden näkynyt tapahtumatalojen ja kioskien vitriineissä. Jos tällaisia täytettyjä patonkeja pitäisi tarjota jonkin tilaisuuden yhteydessä ja täytteeksi pitäisi keksiä jotain muuta, kuin iän ikuisen majoneesimassan, on tässä jutussa siihen ideaa. Hyvä kastike on perusta monille nykymaailman herkuille, ja jotkin pitävät tässä juuri rasvaisuutta itseisarvona. Pienen testailun jälkeen, saman tyyppistä elämysmomentteja aiheutti sulanut rasvainen juusto. Kun oikein tarkkaan muistelee, subwayssäkin leivät paahdetaan ja niiden pintaan tulee juustoa. Ilman juustoa on n. 40 % elämyksestä menetetty.


Siispä, miten olisi täytetty patonki sulatetulla juustolla? Tietenkin onnistuneen lopputuloksen saamiseksi, suosi rasvaista juustoa, rasvattomien juustojen sijaan, kun leipä kumminkin imaisee sulamisprosessissa irtoavan rasvan. Entäs ne loput täytteet? Ihan perinteiset voileipä-/ hampparitäytteet käyvät. Kokeilen kuvassa olevan patongin valmistusta kalkkunanfilee leikkeellä ja hyvää oli. Itse lopullinen patonki kun on tehty porkkanaseesamleipään, sulatetulla juustolla, vihanneksilla ja kalkkunalla, on selvää että tämä kokonaisuus maistuisi jopa terveys tietoisemmalle kuluttajalle :)

Porkkanaseesam "subit"

1 Myllyn Paras Porkkana-Seesamleipätaikinaa
rasvaista juustoa per leipä n. 4 viipaletta
perinteisiä voileipä/ patonki täytteitä

Nosta edellisenä päivänä pakaste taikinaa sulamaan ja peitä hyvin ettei kuivu. Leikkaa taikinapala kolmeen osaan ja muotoile patongeiksi. Paista kiertoilmalla 190 asteessa n. 17–20 minuuttia. Anna jäähtyä, leikkaa viilto kylkeen, avaa, laita juusto viipaleet päälle ja paahda 225 asteisessa uunissa n. 5 minuuttia, täytä ja kääri kokoon. Nämä patongit pysyvät hyvinä huoneen lämmössä n. puolituntia eli tarjoile mahdollisimman nopsasti. Testailuni lopputulos on se, että taikina kuivuu ja kovettuu nopsaa kuumennuksen jälkeen, josta johtuen tarjoilu olisi hyvä hoitaa mahdollisimman pian.


20210214_111425

 

Kokin takissa

Kokin takissa

Olen kokki, ruokabloggaaja ja ruokakirjailija Alexander Trivedi. Lapsesta asti olen ollut ruuan kanssa tekemisissä tavalla tai toisella. Ruoka on minulle paljon muutakin kuin työ, vapaa ajalla työstän ruokablogia ja pyrin käymään uusissa ravintoloissa silloin tällöin. Mielestäni hyvä resepti on selkeä ja helposti toteutettavissa sille tarkoitetuissa olosuhteissa. Trendit voidaan nähdä haasteina mutta itse näen ne mahdollisuutena. Olet tervetulut ottamaan yhteyttä mikäli sinulla on kysyttävää :)

Blogin suosituimmat

Tilaa päivitykset sähköpostiisi