Ruispaneroitu broileri

Usein panerointi toteutetaan uppopaistaen. Kaikissa keittiöissä se ei kuitenkaan ole mahdollista, joten onneksi rapean kuorrutteen luominen onnistuu helposti muillakin keinoilla. Jos lähdetään paneroimaan tavanomaisin korppujauhoin leikettä, kuluttajat odottavat ruskeaa pintaa ja äärimmäistä rapeutta. Tämä voi olla hyvin haasteellista replikoida suurtalouskeittiöön, mutta pienillä muutoksilla saadaan aikaan jotain paljon kiinnostavampaa ja maukkaampaa.

Ruishiutaleet toimivat nimittäin loistavasti esimerkiksi broilerin panerointiin. Riushiutaleet ovat itsessään hiukan tummempia kuin muut hiutaleet, joten niillä paneroidessa syntyy broilerin fileelle kaunis väri ilman runsasta rasvaa.

Rapea broileri kaipaa seurakseen jonkin kastikkeen. Mutta perinteisen majoneesin sijaan tehdäänpä jotain vähän maukkaampaa ja pohjoismaalaisempaa. Kermaviili ja smetana yhdessä tekevät sopivan rasvaisen kastikkeen, joka on kuitenkin paljon raikkaampi kuin majoneesi.

myllynparas_paneroitu-kana (3 of 3).jpg

Myllyn Paras ruishiutalepaneroitu broileri 8 hlö

1 kg broilerin perhosfileitä tai sisäfileitä
200 g vehnäjauhoja
200 g kananmunaa
200 g Myllyn Paras Ruishiutaleita
suolaa, öljyä

Ripottele suolaa broilerin fileille ja anna tekeytyä hetki. Pyöräytä fileet yksitellen jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi ruishiutaleissa ja nosta siitä suoraan uunipellille. Lorauta hiukan öljyä paneroitujen fileiden päälle ja paahda uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Broileri jatkaa kypsymistään vielä senkin jälkeen, kun sen ottaa uunista, joten se kuivahtaa helposti, jos pidät uunissa liian kauan. 

Vinkit:

  • Voit paneroida broilerin jo edellisenä päivänä.
  • Tämä annos kestää hyvin linjastoruokailun, mutta sopii myös hiukan hintavampaan edustuslounaaseen.
  • Panerointi nostaa katteen kannalta suotavasti proteiinilisäkkeen painoa.
  • Ruispaneroitu broileri vetoaa myös terveystietoiseen kuluttajaan.
  • Kokeile samaa ohjetta esimerkiksi millä tahansa nahattomalla kalalla, mutta huomioi kypsennysajan muutos.

myllynparas_paneroitu-kana (1 of 3).jpg

Kermaviili-smetanakastike 8 hlö

400 g kermaviiliä
400 g smetanaa
100 g makeaa sinappia (esim. Turun Sinappi tai Kotisinappi)
4 nuoren sipulin varsi
2 valkosipulin kynttä
suolaa

Muserra valkosipuli ja laita kulhoon kermaviilin, smetanan ja sinapin kera. Sekoita tasaiseksi, mausta suolalla ja todella ohuelti leikatulla sipulin varrella. Maista kastiketta noin puolisen tuntia valmistuksen jälkeen, jotta maut ovat ehtineet kehittyä.

Kastike säilyy 2 päivää, jos sipuli on sekoitettu joukkoon. Jos lisäät sipulin joukkoon vasta ennen tarjoilua, kastike säilyy siihen asti, mitkä ovat päiväykset hapanmaitotuotteissa. Kastike sopii hyvin hampurilaisen väliin tai vaikkapa kalan lisäkkeeksi.

myllynparas_paneroitu-kana (2 of 3).jpg

Makuklubi

 

Kokin takissa

Kokin takissa

Olen kokki, ruokabloggaaja ja ruokakirjailija Alexander Trivedi. Lapsesta asti olen ollut ruuan kanssa tekemisissä tavalla tai toisella. Ruoka on minulle paljon muutakin kuin työ, vapaa ajalla työstän ruokablogia ja pyrin käymään uusissa ravintoloissa silloin tällöin. Mielestäni hyvä resepti on selkeä ja helposti toteutettavissa sille tarkoitetuissa olosuhteissa. Trendit voidaan nähdä haasteina mutta itse näen ne mahdollisuutena. Olet tervetulut ottamaan yhteyttä mikäli sinulla on kysyttävää :)

Blogin suosituimmat

Tilaa päivitykset sähköpostiisi