Sinun ei tarvitse olla mestarileipuri

Kuten kaikessa käsityötä vaativissa askareissa, opin tie voi olla pitkä ja harvoin optimaalinen sen hetken olosuhteisiin.

Kuten kaikessa käsityötä vaativissa askareissa, opin tie voi olla pitkä ja harvoin optimaalinen sen hetken olosuhteisiin. Aika harvassa keittiössä on aikaa, laitteet ja osaaminen tasalaatuisen leivän tekemiseen. Tästä johtuen, Myllyn Parhaalla on sinulle ratkaisu mm. valmiin leivän muodossa. Juu, pakastetaikina vie aikaa, samoin kuin puolivalmiste, mutta Food Service Foccacia on heti käyttövalmis kunhan se on ehtinyt sulaa pari tuntia.

IMG_0585

Selkeä etu tämän tyyppisellä tuotteella on kustannustehokkuuden lisäksi, aktiivisen jauhopölyn karsiminen työvaiheista. Jolloin, on vähemmän riskitekijöitä keliaakikoille. Toki, on myös keittiöitä, joissa on vain uuni, joka on enemmän tai vähemmän käytössä koko ajan, jolloin tämä leipä ei ruuhkauttaisi sitä entisestään.

Aidon makuista vai suomalaista? Itse taikinassa ei ole oliiviöljyä, mutta rakenne on hyvinkin kuohkea. Lisäämällä pintaan ne perinteiset maut, muuttuu tuote juuri semmoiseksi kuin tarve vaatii.

Klubileiväksi, hamppariksi vai vitriiniin? Omissa testailuissa, uskallan väittää että tämä toimii vaikka missä mutta suurin ilo syntyisi täytetyssä muodossa.

Paahtopaisti foccaccia

4 Myllyn Paras Foccacia (sulaneena)
1,2 kg ohuelti leikattua paahtopaistia
0,6 kg piparjuuri majoneesi
0,5 kg kurkkurelish
0,5 kg ohuelti hakattua jenkkisaldea
0,8 kg viipaloitua tomaattia, joka on maustettu pinnasta
0,5 kg marinoitua sipulia
0,6 kg chili tai sinappi majoneesia
0,1lg oliiviöljyä paistoon

Viipaloi jokainen Foccacia kolmeen osaan, halkaise ja sinulla pitäisi olla 12 leipää, joissa on pohja ja kansi.
Kuumenna kippipannulla oliiviöljyä ja paahda leipien pinta siinä. Voit tehdä tämän myös uunissa, sivelemällä oliiiviöljyn pintaan. Kokoa sitten pohjaan piparjuurimajoneesia, relishiä, paahtista, salaattia, tomaattia, sipulia ja lopuksi vielä vähän lisää majoneesia. Kruunaa vielä kannella ja valmista tuli. Tämä leipä menisi vaikka room service ruokana, jos lautasen reunalle lisää sipsejä.

Tärkeää: varo ettei täytteiden mukana tule ylimääräistä kosteutta mukana, jottei kokonaisuus vetisty. Jos kaipaa vähän juhlavampaa tarjottavaa, niin käytä normaalin paahtopaistin sijaan poron tai karitsan paahtopaistia.

Niin kuin aina, oma into ja asiakaskunta on se mistä kannattaa ammentaa se päivittäinen inspiraatio :)

IMG_0583 520

 

 

Kokin takissa

Kokin takissa

Olen kokki, ruokabloggaaja ja ruokakirjailija Alexander Trivedi. Lapsesta asti olen ollut ruuan kanssa tekemisissä tavalla tai toisella. Ruoka on minulle paljon muutakin kuin työ, vapaa ajalla työstän ruokablogia ja pyrin käymään uusissa ravintoloissa silloin tällöin. Mielestäni hyvä resepti on selkeä ja helposti toteutettavissa sille tarkoitetuissa olosuhteissa. Trendit voidaan nähdä haasteina mutta itse näen ne mahdollisuutena. Olet tervetulut ottamaan yhteyttä mikäli sinulla on kysyttävää :)

Blogin suosituimmat

Tilaa päivitykset sähköpostiisi