Suolainen piirakkataikina pelastaa

Ruokaisten salaattien seuraksi sopii mainiosti täyttävä vuohenjuusto-purjopiiras, joka valmistuu kätevästi ½-GN Suolainen Piirakkataikinasta.

Ruokaisat salaatit ja salaattibuffat ovat olleet jo hetken in. Niiden seurana lämmin keitto tai piirakka on loistava lisä. Tällä kertaa fokusoin piirakan helppouteen ja variointimahdollisuuksiin. Jos valmis pohja on käytössä, piirakan valmistuksen työvaiheet ovat täyttäminen, paisto, jäähdytys ja leikkuu. Tyypilliset täytteet ovat kerma, juusto, kananmunat ja juustoraaste. Vakiotavaran haaste on se yleensä rasvainen lopputulos, jossa on niukasti makua. Olen jo jonkin aikaan testannut eri yhdistelmiä, ja suosikeiksi on tullut kermaviili ja piimän käyttö. Näistä erityisesti edullinen piimä, on ollut jopa kermaa parempaa, kun käytetään mitään normaalia parempia juustoja. Vaikka joillekin suola ja mustapippuri ne tutut ja turvalliset, kannattaa kokeilla hunajaa, liemijauheita ja kuivayrttejä.


Vuohenjuusto-purjopiiras:

2 kpl Myllyn Paras ½-GN Suolainen Piirakkataikina
0,1 kg voita (paistoon)
1 purjoa
0,2 kg pinaattia (mieluiten lehteä)
0,4 l piimää
5 kananmunaa
2 rkl kasvisliemijauhe
3 tl kuivattu timjami
0,4 kg vuohenjuusto
koristeeksi
kirsikkatomaatteja
0,05 kg auringonkukan siemeniä

Naputa purjo pieneksi ja freesaile voissa. Kun purjo on pehmennyt, lisää pinaatti ja mausteet. Nosta lämmöltä, anna jäähtyä ja yhdistä siihen loput täytteen aineet ja sekoita. Vuoraa sulaneella piirakkataikinalla vuoka tai ½-GN pakki ja kaada täyte sisään. Lisää koristeet ja paista 200 asteessa 35–40 minuuttia.

Anna jäähtyä ja leikkaa. Piirakka sopii tässä muodossa vitriinituotteeksi tai kokoussuolaiseksi.

Havaintoja: Suolainen Piirakkataikina suli noin 45 minuutissa huoneenlämmössä. Vasta noin kolmen tunnin kuluttua sulamisesta, taikinan pintaan voi tulla merkkejä kuivumisesta, mutta jos aiot leipoa saman tien, sulavan taikinan kelmutus ei ole pakollista.

IMG_5240 520

IMG_5266

 

Kokin takissa

Kokin takissa

Olen kokki, ruokabloggaaja ja ruokakirjailija Alexander Trivedi. Lapsesta asti olen ollut ruuan kanssa tekemisissä tavalla tai toisella. Ruoka on minulle paljon muutakin kuin työ, vapaa ajalla työstän ruokablogia ja pyrin käymään uusissa ravintoloissa silloin tällöin. Mielestäni hyvä resepti on selkeä ja helposti toteutettavissa sille tarkoitetuissa olosuhteissa. Trendit voidaan nähdä haasteina mutta itse näen ne mahdollisuutena. Olet tervetulut ottamaan yhteyttä mikäli sinulla on kysyttävää :)

Blogin suosituimmat

Tilaa päivitykset sähköpostiisi