Täyttävä Täysjyväpasta vähärasvaisella kastikkeella

Onko useimmat pastaruuat jo liian perinteisiä? Sitä samaa olen aina välillä pohtinut. Bolognese, carbonara, kermainen lohipasta ja erilaiset kasvispastat kuulostavat vähän liiankin tutuilta. Miten olisi trendiin sopiva vähärasvainen pastakastike, joka olisi tarjolla täysjyväpastan kera?

Onko useimmat pastaruuat jo liian perinteisiä? Sitä samaa olen aina välillä pohtinut. Bolognese, carbonara, kermainen lohipasta ja erilaiset kasvispastat kuulostavat vähän liiankin tutuilta. Miten olisi trendiin sopiva vähärasvainen pastakastike, joka olisi tarjolla täysjyväpastan kera? Tästä voi saada katseita kääntävän kokonaisuuden, kunhan se pysyy sopivan keveänä. Nimittäin toimistotyötä tekevälle, pastaruuat ovat
liian usein aivan liian täyttäviä. Lähdetään suunnittelemaan: Ensin pitäisi valita sopiva proteiini, joka on tässä tapauksessa yleisesti vähärasvaista jauhelihaa. Minulla oli peuraa,
mutta perinteinen naudanjauhelihakin kävisi. Jotta kastikkeen hinta ei hyppää yli joukkoruokailuun sopivasta kastista, tulee tähän myös runsaasti kukkakaalia, tuoden keveyttä mutta myös raikkautta kokonaisuuteen.

Kastikkeen kohdalla liika tomaatin käyttö veisi maun bolognesen suuntaan, joten kokeillaan tämmöistä lihaliemi ja soija yhdistelmää, jossa ei ainakaan umamisuutta puutuisi.
Entäpä itse pasta kypsennys? Jos on vähänkään ruuhkaisempi lounaspaikka, kuivapastat kannattaa kypsentää höyryuunissa veteen upotettuna. Näin saat suhteellisen pienellä vaivalla sopivan kypsää pastaa. Nimittäin höyryuunissaon huomattavasti vaikeampaa ylikypsentää pastaa, kuin kattilassa keittämällä.

Sporttinen pastakastike (n. 10-15 hlö)
1 kg vähärasvaista jauhelihaa (nauta tai riista)
1 kg kukkakaalia
0,5 kg sipulia
0,03 kg valkosipulimurskaa
0,05 kg soijaa
0,03 kg lihaliemijauhetta
0,01 kg kuivayrttisekoitusta
0,1 kg tomaattipyreetä
1-0,5 kg vettä
0,03 kg maizena tai perunatärkkelystä
0,02 kg pakasteyrttejä

Tarjoiluun (varaa n. 100 g kuivapastaa per ruokailia)
1 kg Myllyn Paras Täysjyväspagettia
0,03 kg suolaa
0,1 kg öljyää
vettä

Laita syvään 100ml 1/1 gn spagetti, suola, öljy ja laske vettä päälle että kaikki peittyy.
Kypsennä uunissa höyryssä 20–25 min ja kaada sen jälkeen reikäpakkiin ja tämän jälkeen takaisin vuokaan, Lorauta joukkoon tippa öljyä ja pasta on valmis tarjottavaksi.

Valmista kastike kuumentamalla kippipannu
Lisää ensin öljy ja laita paistumaan sipuli ja kukkakaali. Kun niihin on muodostunut väriä, lisää jauheliha ja paista.
Tämän jälkeen lisää tomaattipyre, mausteet ja soija. Anna kiehahtaa, lisää vesi ja kun koko seos kuplii, suurusta maizenalla joka liotettu tilkkaan vettä.
Koristele vielä pakaste yrtillä ja tarjoile täysjyvä pastan kera.

Sivuseikkana huomasin, että Myllyn Paras Täysjyväspagetti kesti n. 1,5 tuntia lämpölinjastossa ennen kuin se alkoi murenemaan, joten kokeile tätä ihmeessä.

20201109_171559 netti

 

Kokin takissa

Kokin takissa

Olen kokki, ruokabloggaaja ja ruokakirjailija Alexander Trivedi. Lapsesta asti olen ollut ruuan kanssa tekemisissä tavalla tai toisella. Ruoka on minulle paljon muutakin kuin työ, vapaa ajalla työstän ruokablogia ja pyrin käymään uusissa ravintoloissa silloin tällöin. Mielestäni hyvä resepti on selkeä ja helposti toteutettavissa sille tarkoitetuissa olosuhteissa. Trendit voidaan nähdä haasteina mutta itse näen ne mahdollisuutena. Olet tervetulut ottamaan yhteyttä mikäli sinulla on kysyttävää :)

Blogin suosituimmat

Tilaa päivitykset sähköpostiisi