Välimeren taipuvin taikina?

Juu, otsikko voi hämätä, mutta kyseessä siis Filotaikina, joka kuuluu Myllyn parhaan uutuuksiin.Yleisesti filo tarkoittaa sanana lehteä ja tulee alun perin Kreikasta satojen vuosien takaa. Yleinen nyrkkisääntö filotaikinan käyttöön on, että taikinakerroksien väliin tulee ohut sutaisu rasvaa ja tämän jälkeen taikinaa voi käyttää niin suolaiseen kuin makeaa tarjottavaan.

Toki, olettaen että te olette nähneet lukuisia feta-pinaattikolmioita ja baklavoita, mutta miten olisi jokin lisäke esimerkiksi pääruualle? Tulin pohtineeksi, että banketti ja linjasto ruokailussa kaivataan aina välillä vähän luovempia lisäkkeitä ja filosta jos jotain keksisi. Otin silikonimuotin muffinseille, vuorasin sen parilla kerroksella filoa, täytin ja paistoin. Yllätyin, kuinka hyvin taikina kesti kosteutta ja lämpösäilytystä. Tältä pohjalta teinkin tämän kertaisen reseptin.



Sinihomejuusto-perunanyytit 18 kpl

1 kg kypsää perunaa viipaloituna
500 g sinihomejuustoa murustettuna
0,3 kg tomaattia pieneksi leikattuna
mustapippuri rouhetta
0,3 kg sulatettua voita
4 kpl Myllyn Paras Filotaikinalevyä
muffinsivuokia


Levitä ensin 2 filotaikinaa vierekkäin, voitele voisulalla ja laita molempien päälle uudet filotaikinat ja voitele nekin. Leikkaa sitten molemmat levyt 9 osaan, jonka jälkeen sinulla on 18 palaa. Laita muffinsivuokiin ensin filotaikina niin, että reunat jäävät ulkopuolelle ja painele siten, että taikina menee reunoja myöten. Täytä sitten per muffinivuoka 50 g perunaa, 25 g sinihomejuustoa, 25 g kuutioitua tomaattia ja hiukan mustapippurirouhetta. Nosta sitten filotaikinareunat muffinivuoan reunoilta kohti keskikohtaa ja voitele vielä voilla. Paista 180 asteisessa uunissa n. 25–30 minuuttia tai kunnes pinnassa on kaunis väri.

Mutta nämähän menisivät vitriinistä suolaisina piirakoina? Toki, onnistuu sekin mutta minusta lisäkkeenä tämä tekisi muuten tavanomaisesta lisäkkeestä jotain erilaista ja uutta. Toki, onhan tässä hommaa, mutta jos se tuo iloa muuten arkisen tilaisuuden keskelle, on se vaivansa väärti.

NCC04349 520x343px

NCC04336 520x343px

ps. Kokeilin myös munakokkelin tarjoamista näistä nyyteistä ja hyvin toimi. Eli korvaa alla olevan reseptin täyte munamaidolla ja yrteillä, niin sinulla on aivan loistava tarjottava aamupäivän kokouksille tai brunssille.

Kokin takissa

Kokin takissa

Olen kokki, ruokabloggaaja ja ruokakirjailija Alexander Trivedi. Lapsesta asti olen ollut ruuan kanssa tekemisissä tavalla tai toisella. Ruoka on minulle paljon muutakin kuin työ, vapaa ajalla työstän ruokablogia ja pyrin käymään uusissa ravintoloissa silloin tällöin. Mielestäni hyvä resepti on selkeä ja helposti toteutettavissa sille tarkoitetuissa olosuhteissa. Trendit voidaan nähdä haasteina mutta itse näen ne mahdollisuutena. Olet tervetulut ottamaan yhteyttä mikäli sinulla on kysyttävää :)

Blogin suosituimmat

Tilaa päivitykset sähköpostiisi