Vegaaninen proteiinipastasalaatti

Kasvisruoan ja terveystuotteiden kulutus näyttää jatkavan kasvuaan. Se tarjoaa myös ravintoloille mahdollisuuden erottautua kilpailijoista tarjoamalla trendin mukaista ruokaa. Yhtenä esimerkkinä proteiinipitoinen pasta, joka vetoaa erityisesti terveystietoiseen ruokailijaan. Proteiinipastalla saa helpommin myös vegaanisesta ruoasta tai kasvisruoasta ravintoarvoiltaan tasapainoisempaa.

myllynparas_pasta1.jpg

Myllyn Paras Amorini-proteiinipastan maku ei eroa tavanomaisesta pastasta eikä käsittely vaadi kummia. Pastan kypsyydestä tulee sopivan napakka, kun keittää ensin noin 8 minuuttia ja sen jälkeen antaa vielä kypsyä kastikkeessaan. Näin pasta myös imaisee kastikkeesta makuja tehden koko annoksen makumaailmasta intensiivisemmän.

Muotonsa ja makunsa puolesta tämä pasta sopii loistavasti esimerkiksi makaronilaatikkoon, minestronekeittoon tai ruokaisaan pastasalaattiin.

Hyvistä raaka-aineista valmistettu ja kauniisti esille laitettu pastasalaatti sopii hyvin esimerkiksi lounastuotteeksi tai iltaravintolan vegaaniseksi pasta-annokseksi. Timjamilla ja chilillä maustettu oliiviöljy kruunaa kokonaisuuden ja pyyhkii loputkin mielikuvat vanhanaikaisesta majoneesipläjäyksestä. Kasvisannoksen voi vielä viimeistellä parmesaanilla ja vegaanisen annoksen esimerkiksi juustoista makua tuovalla ravintohiivalla.

Maustettu oliiviöljy
Mittaa kattilaan litra oliiviöljyä, 4 kuivattua chiliä ja 4 timjamin oksaa. Kuumenna ja kun seos alkaa porista, nosta levyltä ja anna jäähtyä. Pullota tarjoile lisämausteena pastasalaatin kanssa. Tässä voit käyttää edullista neitsyt oliiviöljyä, kalliimmat ja laadukkaammat oliiviöljyt ovat hyviä sellaisenaan. Kauniisti pullotettuna tämä maustettu oliiviöljy tekee yksinkertaisestakin ateriasta ehkä astetta kiinnostavamman.

Vegaaninen Parsa-maissi-proteiinipastasalaatti
(noin 10 hlö)

1 kg parsaa
10 esikeitettyä maissintähkää
1 kg Myllyn Paras Amorini-proteiinipastaa
5 sipulia (noin 500 g)
2½ sitruunanmehua (noin 1,8 dl)
2½ dl oliiviöljyä
vuonankaalia
suolaa, pippuria

Keitä pastaa reilu 8 minuuttia suolatussa vedessä tai kunnes se on mielestäsi sopivan kypsää. Kuori ja pilko sipuli pieneksi ja leikkaa maissista jyvät irti. Leikkaa parsoista kannat pois ja paloittele 2-3cm paloiksi. Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja paistele parsaa ja sipulia 3-4 minuuttia. Lisää pannulle maissi ja pasta ja pyörittele hetki. Nosta pasta levyltä anna jäähtyä hetki ja viimeistele puristetulla sitruunan mehulla, suolalla, pippurilla ja vuonankaalilla. Tämän salaatin voi tarjoilla mieluiten haaleena kuin kylmänä. Vuonankaali tuo vaihtelua tavanomaiselle rucolalle tai baby pinaatille.

myllynparas_pasta2.jpg

Vinkkejä
• Vegaanisen pastasalaatin voi halutessaan viimeistellä pähkinämurulla tai ravintohiivahiutaleilla. Jos annoksen ei tarvitse olla vegaaninen, murentaisin päälle hiukan homejuustoa tai parmesaania.
• Voit valmistella etukäteen esimerkiksi keittämällä 2-3kg pastaa ja leikkaamalla vihannekset. Vasta tilauksen tullessa, aloita paistelemaan vihanneksia ja lisäämään pastaa. Tällöin pastasalaatti on muokattavissa muuttujien mukaan.
• Tämän salaatin voi myös valmistaa lämpimäksi pasta annokseksi lisäämällä loppussa joukkoon hiukan kasvislientä ja tarjoamalla tämä pasta lämpöisenä.

 Makuklubi

Kokin takissa

Kokin takissa

Olen kokki, ruokabloggaaja ja ruokakirjailija Alexander Trivedi. Lapsesta asti olen ollut ruuan kanssa tekemisissä tavalla tai toisella. Ruoka on minulle paljon muutakin kuin työ, vapaa ajalla työstän ruokablogia ja pyrin käymään uusissa ravintoloissa silloin tällöin. Mielestäni hyvä resepti on selkeä ja helposti toteutettavissa sille tarkoitetuissa olosuhteissa. Trendit voidaan nähdä haasteina mutta itse näen ne mahdollisuutena. Olet tervetulut ottamaan yhteyttä mikäli sinulla on kysyttävää :)

Blogin suosituimmat

Tilaa päivitykset sähköpostiisi