Vegaaninen proteiinipasta

Pasta on yhä useammalle treenipäivän ruokaa, mutta proteiinipasta sopii aivan hyvin myös arkiaterialle. Lounaslistalla proteiinipasta vaikuttaa myös terveystietoisten lounasvalintaan.

Vegaaninen pasta tammikuuhun.jpg

Myllyn Parhaan proteiinipasta on pitkälle kehitetty tuote. Sen rakenne ei kärsi pitkästäkään lämpösäilytyksestä, kun taas vaalea pasta menee huomattavasti helpommin ylikypsäksi. Esimerkiksi makaronilaatikko tehtynä proteeinipastalla olisi suutuntumallisesti parempaa, kuin tavalliseen makarooniin tehtynä.

Ammattikeittiöissä vegaanisen ruoan valmistuksessa on omat haasteensa. Kaksiosainen kokonaisuus voi kuitenkin tehdä ateriasta monelle sopivan ja helpommin muokattavan.

Linssi-grillipaprikapasta on jo itsessään proteiinipitoinen ja täyttävä - ja silti vegaaninen. Kun viereiseen pakkiin lisää paistettuja kananmunia, voi halutessaan täydentää kasvisaterian ruokaisammaksi. Yrtit sopivat pastan kanssa loistavasti, mutta ne ovat myös helposti annoksen akilleen jänne. Lämpösäilytys tekee selvää tuoreista yrteistä kohtuullisen nopeasti. Yrtit voisikin lisätä viereen vesikannuun, josta niitä voisi itse lisätä annokseensa haluamansa määrän. Mielipiteitä jakavat yrtit, kuten korianteri, on kuin luotu tähän toimintamalliin

Vegaaninen pasta tammikuuhun2.jpg

Linssi-grillipaprikapasta

n. 10 hlö

1,2 kg Myllyn Paras Amorini-proteiinipastaa
0,8 kg grillipaprikoita
1 kg kypsiä vihreitä linssejä
0,4 kg oliiiviöljyä
0,2 kg sitruuna mehua
0,2 kg pastan keitinvettä

Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä n. 12 minuuttia. Siivilöi pasta ja ota osa keitinvedestä talteen. Viipaloi grillipaprikat ja paista niitä hetki pannulla oliiviöljyssä. Siivilöi linssit, lisää paprikoiden seuraksi ja kaada kaikki muu, paitsi pasta, joukkoon. Anna kiehahtaa ja kaada kokonaisuus pastan joukkoon. Pyöritä hetki ja tarjoile.

Viereisessä pakissa voi olla paistettuja kanamunia ja sekä vesiastia, jossa on tuoretta korianteria. 

Vegaaninen pasta tammikuuhun3.jpg

 

Makuklubi

 

Kokin takissa

Kokin takissa

Olen kokki, ruokabloggaaja ja ruokakirjailija Alexander Trivedi. Lapsesta asti olen ollut ruuan kanssa tekemisissä tavalla tai toisella. Ruoka on minulle paljon muutakin kuin työ, vapaa ajalla työstän ruokablogia ja pyrin käymään uusissa ravintoloissa silloin tällöin. Mielestäni hyvä resepti on selkeä ja helposti toteutettavissa sille tarkoitetuissa olosuhteissa. Trendit voidaan nähdä haasteina mutta itse näen ne mahdollisuutena. Olet tervetulut ottamaan yhteyttä mikäli sinulla on kysyttävää :)

Blogin suosituimmat

Tilaa päivitykset sähköpostiisi