Vegaaniset parsatangot

Parsa on juuri nyt sesongissa ja niinkin edullista, että sitä voi tarjota osassa suurkeittiöitäkin. Aika usein näkee erilaisia versioita, joissa parmesaania tai muuta kovaa juustoa on raastettua parsan päälle, mutta kun nykytrendissä maitoallergia kasvaa, on kysyntää vegaanisellekin versiolle. Lähdin pohtimaan kuinka tästä saisi vegeversion ja kokeilin ihan yksinkertaisesti kasvipohjaisia juustoja parmesaanin sijaan. Niiden rakenne ei ollut millään tavalla yhtä hyvä kuin tavallisessa juustossa, mutta pienellä korppujauhon lisäyksellä pysyi juustokin paremmin roolissaan. 

Itseasiassa korppujauhojakin on muutamanlaisia ja nostaisin esille kaksi erilaista. Ruiskorppujauho on kuin tavanomainen korppujauho. Jos teet uunissa ruokaa, joka on leivitetty, suosisin tummempaa korppujauhoa, koska se saisi silloin kauniimman värin. Jos olet uppopaistamassa, niin vaaleampi korppujauho taittuu silloin paremmin kullan keltaiseksi. 

Parsa1

Vegaaniset parsatangot


500g parsaa
100g kasvipohjaista juustoa
50g Myllyn Paras korppujauhoja
Halutessa mausteita

Pese ja kanttaa parsat. Raasta juusto parsojen päälle ja lisää korppujauho. 
Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia tai kunnes korppujauho on rapeaa ja parsa sopivan kypsää. Tarjoa näitä parsoja esimerkiksi lisäkkeinä lautasannoksessa tai vaikka hääbuffetissa. 

Vielä muutaman viikon ajan parsa on sen verran nuorta, ettei sitä tarvitse kuoria. Jolloin tämänkin lisäkkeen teko ei pitäisi olla suuri haaste. 

Parsa2

parsa3

parsa4

Makuklubi

 

Kokin takissa

Kokin takissa

Olen kokki, ruokabloggaaja ja ruokakirjailija Alexander Trivedi. Lapsesta asti olen ollut ruuan kanssa tekemisissä tavalla tai toisella. Ruoka on minulle paljon muutakin kuin työ, vapaa ajalla työstän ruokablogia ja pyrin käymään uusissa ravintoloissa silloin tällöin. Mielestäni hyvä resepti on selkeä ja helposti toteutettavissa sille tarkoitetuissa olosuhteissa. Trendit voidaan nähdä haasteina mutta itse näen ne mahdollisuutena. Olet tervetulut ottamaan yhteyttä mikäli sinulla on kysyttävää :)

Blogin suosituimmat

Tilaa päivitykset sähköpostiisi