Parsa on juuri nyt sesongissa ja niinkin edullista, että sitä voi tarjota osassa suurkeittiöitäkin. Aika usein näkee erilaisia versioita, joissa parmesaania tai muuta kovaa juustoa on raastettua parsan päälle, mutta kun nykytrendissä maitoallergia kasvaa, on kysyntää vegaanisellekin versiolle. Lähdin pohtimaan kuinka tästä saisi vegeversion ja kokeilin ihan yksinkertaisesti kasvipohjaisia juustoja parmesaanin sijaan. Niiden rakenne ei ollut millään tavalla yhtä hyvä kuin tavallisessa juustossa, mutta pienellä korppujauhon lisäyksellä pysyi juustokin paremmin roolissaan.
Itseasiassa korppujauhojakin on muutamanlaisia ja nostaisin esille kaksi erilaista. Ruiskorppujauho on kuin tavanomainen korppujauho. Jos teet uunissa ruokaa, joka on leivitetty, suosisin tummempaa korppujauhoa, koska se saisi silloin kauniimman värin. Jos olet uppopaistamassa, niin vaaleampi korppujauho taittuu silloin paremmin kullan keltaiseksi.
Vegaaniset parsatangot
500g parsaa
100g kasvipohjaista juustoa
50g Myllyn Paras korppujauhoja
Halutessa mausteita
Pese ja kanttaa parsat. Raasta juusto parsojen päälle ja lisää korppujauho.
Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia tai kunnes korppujauho on rapeaa ja parsa sopivan kypsää. Tarjoa näitä parsoja esimerkiksi lisäkkeinä lautasannoksessa tai vaikka hääbuffetissa.
Vielä muutaman viikon ajan parsa on sen verran nuorta, ettei sitä tarvitse kuoria. Jolloin tämänkin lisäkkeen teko ei pitäisi olla suuri haaste.