Kuuluvatko viinerit vitriiniin vuonna 2020?

Kahvilatuotteet ovat kokeneet isoja edistysaskelia mm. kakkujen ja vegaanituotteiden myötä. Kaikesta tästä huolimatta, isoimman menekin omaavat perinteiset kahvilatuotteet, kuten pulla ja viineri. Jos mietin omaa kahvilakäyttäytymistäni, otan yleensä silloin kahvileipää, kun vitriinistä löytyy jotain kiinnostavaa ja uutta. Tästä johtuen suosittelen kokeilemaan kaikkea luovaa erityisesti kahvilatuotteiden kohdalla.

Yleinen harhausko on, että viineritaikina sopisi vain makealle, vaikka näin ei kuitenkaan ole. Tässä siis suolainen ja makea leipomus Myllyn Parhaan Voiviineritaikinalevystä. 

Rahka-vadelmaviineri (n.10-12 kpl)

1 kg Myllyn Paras Voiviineritaikinalevyä
200 g rahkaa pursotinpussissa
200 g paiston kestävää hilloa tai marmelaadia pursotinpussissa
voiteluun kananmunaa

IMG_0481~2

Viineritaikina tulee 5 kg levyissä, joten alkuun leikkaa sulanut levy viiteen osaan. Näin sinulla pitäisi olla viisi kilon osaa. Tämä resepti on kilolle, joten jätä kilo huoneenlämpöön ja nosta loput kylmään. Jaa pala 10-12 osaan ja kaulitse palat ohuiksi. Pursota keskelle rahka ja hillo. Viillota taikinan reunat ja nostele ylitse vuoronperään. Lopuksi voitele kananmunalla ja paista sitten 175 asteessa n. 25-30 min. Halutessasi rahkan sekaan voi laittaa keltuaisen ja sokeria, mutta ainakin tässä kokeilussa onnistui pelkällä rahkalla.

Riippuen minkälaiseen tilaisuuteen viineriä tulee tarjolle, voit tehdä yhden isomman viinerin niinkuin kuvassa ja siitä saa kukin repiä haluamansa kokoisen palan. Tällä saa aikaan sotkua, mutta myös yhteisöllisyytä ja hauskuutta. Jos tarjoiluolosuhteet vaativat koristelua, niin isomman viinerin päälle voi hyvin valuttaa kinuskia ja pähkinämurua. Jos haluat päästä mahdollisimman helpolla, kaulitse koko taikina levyksi, jaa n. 10 cm x 10 cm neliöiksi ja laita keskelle hilloa noin lusikallinen ja paista reseptissä mainitulla tavalla. Sulanut taikina säilyy pari päivää nolla-asteisessa jääkaapissa, mutta peitä se kunnolla, ettei se kuivu.

Pekoni-pinaattiviineri (10-12 kpl)

1 kg Myllyn Paras Voiviineritaikinalevyä
150 g pekonia
1 rsa tuoretta pinaattia
80 g sipuli
200 g juustoraastetta
voiteluun kananmunaa
koristeluun 2 rkl seesaminsiemeniä

 

IMG_0489~2

Kuutioi pekoni ja paista se rapeaksi. Lisää lopussa joukkoon pieneksi leikattu sipuli ja pesty pinaatti. Nosta lämmöltä ja siirry taikinan pariin. Ota taikinapala huoneenlämpöön, jaa taikina 10-12 osaan ja kaulitse ne ohuiksi. Yhdistä jäähtyneeseen pinaatti-pekonimassaan juusto ja annostele massaa muutama lusikallinen per osa. Rullaa sitten viineri ja nosta uunipellille. Voitele kananmunalla ja koristele seesaminsiemenillä. Paista 25-35 min 175 asteessa. Kyseiset viinerit toimivat myös kokoussuolaisena, jos niiden seurassa on tarjolla vaikka salaattia.

Toki, riippuen minkälaista asiakaskuntaa löytyy, pekonin voi korvata vaikka jollain kasviproteiinivalmisteella. Helppoa ratkaisua etsivälle, voit kokeilla täyttää rullan vaikka pelkästään juustolla ja paistetulla sipulilla. Sulanut taikina säilyy pari päivää nolla-asteisessa jääkaapissa, mutta peitä se hyvin ettei se kuivu. 


Makuklubi

 

Kokin takissa

Kokin takissa

Olen kokki, ruokabloggaaja ja ruokakirjailija Alexander Trivedi. Lapsesta asti olen ollut ruuan kanssa tekemisissä tavalla tai toisella. Ruoka on minulle paljon muutakin kuin työ, vapaa ajalla työstän ruokablogia ja pyrin käymään uusissa ravintoloissa silloin tällöin. Mielestäni hyvä resepti on selkeä ja helposti toteutettavissa sille tarkoitetuissa olosuhteissa. Trendit voidaan nähdä haasteina mutta itse näen ne mahdollisuutena. Olet tervetulut ottamaan yhteyttä mikäli sinulla on kysyttävää :)

Blogin suosituimmat

Tilaa päivitykset sähköpostiisi