Wieninleike à la OATGOODS

Panerointiin voi käytää nykymaailmassa melkein mitä vain. Toki pankojauho ja kaurahiutaleet toimivat aika eri tavoin, mutta on joitakin ruokia, jonne kuuluu klassinen leivitys. Myllyn Paras uutuus ”OATGOODS leivitykseen ja kuorrutukseen” -tuote on tavallaan perinteisen korppujauhon uusi tuleminen. Käytännössä kaurassa prosessoinnin avulla tehty panerointi muru on ravinto-arvollisesti, mutta myös rakenteellisesti parempi kuin tavanomainen korppujauho. 

Vaikka rakenne on selkeästi karkeampaa, on se silti yhtä irtonaista ja helppokäyttöistä kuin tavanomainen verrokkinsa. Halusin luoda jonkin mahdollisimman realistisen arki/ työlounas tyyppisen aterian, jossa olisi tätä OATGOODSia käytetty, jotta sen makuprofiili avautuisi selkeämmin, joten mikäs olisi tähän parempi kuin wieninleike. 

1,5 kg nuijittuja vasikan tai possun leikkeitä
(alkujaan Itävallassa ja Saksassa tässä käytettiin vasikkaa, ja tässä tarkoitan 10 kpl 150 g paloja) 

0,04 kg suolaa lihoille

0,3 kg kananmuna

0,2 kg Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja

0,05 kg mausteita

(Cayanne, sipulijauhe, kuivattu timjami, pippuri)

0,6 kg Myllyn Paras OATGOODS Leivitykseen ja kuorrutukseen

Paistoon öljyä ja hiukan voita

Tarjoiluun sitruunaviipale, anjovis ja kapriksia
(käytin itse valkosipuli-anjovisvoita, joka toimii yllämainittuja paremmin kun kyseessä vähänkään modernimpi ruokala)

Aloita suolaamalla leikkeet. Tee panerointiasema rikkomalla valmiiksi kananmunat ja vatkaamalla rakenne auki. Sekoita jauhoihin mausteet ja aseta OATGOODS mahdollisimman laakeaan astiaan. 

Sitten vaan yksitellen leikkeet ensin vehnäjauhoihin, josta kananmunaan ja lopulta leivitykseen. Tämän jälkeen nosto suoraan lämpöiseen öljyyn paistumaan. Paistuminen vei vajaa 3 minuuttia puoleltaan, jonka jälkeen leikkeet on hyvä nostaa valumaan hetkeksi ennen tarjoilua. Näin ylimääräinen rasva poistuu, mutta pinta saa hetken hengittää, jolloin rapeus korostuu. Tarjoiluun haluamasi lisäkkeet ja sitten maistamaan. 

Yleisesti, OATGOODS tekee höttöisen sijaan paneroinnista oman osansa ruokaisaa ateriaa. Tämä on hyvä siinäkin mielessä, että useimpien makuun juuri se panerointi on se paras ”pala”. Dominoiko kauran maku? Itseasiassa ei juuri, snadi viljaisuus sekoittuu paistirasvan, lihan ja mausteiden harmoniassa. Kun tähän lisätään vielä lisäkkeenä olevien sitruunoiden ja muiden makuprofiilit, on kokonaisuus kohtuullisen neutraali. 

Minne suosittelen kokeilemaan OATGOODS-leivitystä? Broilerille tuomaan ryhtiä, leikkeisiin ja leipomusvuokien leivitykseen. Tästä puheenollen, luulen että kahvikakku saisi tällä uniikin pinnan.
Kiitos, että luit ja ensikertaan. 

Wieninleike

 

Kokin takissa

Kokin takissa

Olen kokki, ruokabloggaaja ja ruokakirjailija Alexander Trivedi. Lapsesta asti olen ollut ruuan kanssa tekemisissä tavalla tai toisella. Ruoka on minulle paljon muutakin kuin työ, vapaa ajalla työstän ruokablogia ja pyrin käymään uusissa ravintoloissa silloin tällöin. Mielestäni hyvä resepti on selkeä ja helposti toteutettavissa sille tarkoitetuissa olosuhteissa. Trendit voidaan nähdä haasteina mutta itse näen ne mahdollisuutena. Olet tervetulut ottamaan yhteyttä mikäli sinulla on kysyttävää :)

Blogin suosituimmat

Tilaa päivitykset sähköpostiisi