Aikanaan kun vietin kasvisruokavaliota, aloin kiinnittämään runsaasti huomiota ruuan lisäkkeisin.
Paistettu riisi, marinoitu pottusalde ja raikkaat vegeraasteet oli aika next level tyypillisiin linjastosafkoihin verrattuna. Nykyään kun ihmisiä kiinnostaa terveellisyyskin, sain siitä idean tehdä vähän freesimmän version Kaura+riisi -lisäkkeestä.
Makuja maailmalta? Tuntuu välillä siltä, että Brasiliasta tuleva banaani on tasalaatuisempi kuin kotimainen peruna. Toisaalta se kertoo nykymaailman kehityksestä ja siitä, että hiukan kauempaakin tuleva raaka-aine on turvallinen. Sitrushedelmistä, erityisesti appelsiini sopii näin syksyiseen fiilikseen.
Jotain vielä joukkoon? Feta + minttu tai persilja olisi aika kiva yhdistelmä, tai toinen herkullinen yhdistelmä olisi paistetut vihannekset ja yrttiöljy, mutta mennään tällä kertaa ekalla idealla. Lähdetääs sitten kokkaamaan.
Kaura ja riisi ”lomamatkalla” (tästä riittää n. 10–15 hlö)
0,5 kg Myllyn Paras Irtonainen Kaura+Riisi
1,7 l vettä
3 appelsiinia
2 pnt minttua tai persiljaa
400 g fetaa
0,03 kg kana- tai kasvisliemijauhetta
0,05 kg oliiviöljyä
Aloita lisäämällä kattilaan öljy ja kuumenna hetki Kaura+Riisi -seosta. Lisää sitten vesi ja kasvisliemijauhe. Anna kiehua n. 20 minuuttia. Sillä välin raasta appelsiinin kuoresta oranssi osa ja purista mehu. Leikkaa yrtit pieneksi. Kun Irtonainen Kaura+Riisi -seos on valmis, nosta lämmöltä ja sekoittele kuohkeaksi. Kaada seos laakeaan tarjoiluastiaan, lisää sitten yrtit, appelsiinin kuori ja lopuksi murenna feta. Tarjoile lämpöisenä. Tämä toimii ruokaisana lisäkkeenä lähes mille vain ruualle. Jos olisi vielä kasvissyöjä, rakastaisin tätä lisäkettä :)
*Vaihtoehtoinen työvaihe jos haluat lisää makua: Kun Kaura+Riisi -seos ei ole enää kuumaa, anna sen kuivua hetki. Lisää appelsiinimehu kuumenna ja sen verran, että suurin osa mehusta on haihtunut. Jatka sitten samalla tavalla.