Kaura-hunajakeksit

Kirjoittanut Kokin takissa | 16.1.2019 10:39

Vuoden vaihdos luonnollisesti tarkoittaa, että tammikuussa useimmat yrittävät elää astetta terveellisemmin. Kaurasta on tullut kohtuullisen lyhyessä ajassa terveelliseksi miellettävä raaka-aine, joten siitä valmistetut leivonnaiset kuin keksitkin voivat olla erityisen houkuttelevia tähän vuodenaikaan. 

Vaikka kaurakeksejä löytyykin kaupan hyllyltä kuin puolivalmisteina, on ammattikeittiössä helppo tehdä pienillä tempuilla taidetta. Esimerkkinä kauniisti koristellut keksit tai vaikka hieno nimikyltti voi saada tuotteen aivan eri valoon. Erityisesti nimikyltin muodossa hunaja kannattaa mainita, koska sekin mielletään sokeria paremmaksi vaihtoehdoksi :) 

Kaura-hunajakeksit 

(2gn peltiä eli noin 30 kpl)

65 g Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho
200 g Myllyn Paras Kaurahiutale
100 g voi sulatettuna
1 kananmuna
50 g hunaja
50 g sokeri
0,005 g ruokasooda 
0,001 g suola

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja yhdistä kosteat ainekset keskenään. Kaada kuivien aineksien joukkoon kosteat voimakkaasti sekoittaen. Anna massan seistä 5-10 minuuttia, jotta jauhot ja hiutaleet nesteytyy. Nostele löysähköstä taikinasta pieniä nököjä esimerkiksi 12-15 kpl per pelti. 

Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna keksien jäähtyä, jotta ne rapeutuu entisestään ja tarjoile esimerkiksi iltapäiväkahvien lisämyyntituotteena. 

Voit varioida lopputulosta lisäämällä taikinanököjen päälle esimerkiksi pähkinöitä tai manteleita jolloin ulkonäkö on sitäkin kauniimpi.