Välimeren kasvispasta

Kirjoittanut Kokin takissa | 23.4.2019 10:43

Yleensä pastaruuat ovat joko tomaatti- tai maitopohjaisia, mutta tällä kertaa lähestyminen on perinteisempi. Kun kastike on kirkas ja kasvispohjainen, tulevat maut ihan eri tavalla esiin.

Myllyn Parhaan uudet italialaiset pastat vaativat pidemmän kypsymisajan, mikä kertoo myös pastan korkeasta laadusta. Käytin reseptissä gluteenitonta spagettia, jonka rakenteessa ei huomaa eroa tavalliseen. Tämän reseptin pasta on suunniteltu keittiöstä tilattavaksi gluteenittomaksi ja vegaaniseksi versioksi.

Välimeren kasvispasta

(10 hlö gluteeniton ja vegaaninen)

1,2 kg Myllyn Paras Gluteeniton spagettia
3 rkl harissaa
0,2 kg artisokan sydämiä tölkissä
0,4 kg munakoisoa
0,2 kg sipulia
0,4 kg kirsikkatomaattia
0,5 kg kasvislientä
0,05 kg tuoretta rosmariinia
0,2 kg varrellista kaprista
0,2 kg valkosipuliöljyä
0,2 kg sitruunanmehua

Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä al denteksi, n. 8-9min. Siivilöi pasta, jäähdytä, pyöritä öljyä joukkoon ja aseta vetolaatikkoon.
Leikkaa munakoiso ja sipuli pieniksi kuutioiksi ja paista öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon myös lohkotut artisokan sydämet, kaprikset, rosmariini, harissa. Lisää vielä kasvisliemi ja anna kiehua puoleen. Nosta kastike lämmöltä ja lisää joukkoon sitruunanmehu sekä halkaistut kirsikkatomaatit. Kun keittiöön ilmoitetaan tarve gluteenittomalle ja vegaaniselle ruualle, on kastikkeesta ja pastasta helppo pyöräyttää kasvisannos. Jos kyseessä on hintavampi edustuslounas, niin pastaan sopivat myös paahdetut pähkinät.