Voiko piirakka olla "terveystietoisen" valinta?

Kirjoittanut Kokin takissa | 30.3.2020 9:00

Jos pohdin niitä, jotka menevät paistopisteelle miettimään mitä ottaisivat, veikkaisin, että ne jotka nappaavat mukaansa feta-pinaattikolmioita munkkien sijaan, saattavat hyvin olla hyvinvointiinsa keskittyviä kuluttajia. Toki, feta-pinaattikolmiossa on todennäköisesti yhtä paljon kaloreita kuin munkissa, mutta pelkästään sana pinaatti voi johdattaa ostopäätökseen.

Tämänkertaisen pinaattipiirakan kohdalla fokus on, että pinaatin voi todella maistaa, mutta sitä on juuri sen verran paljon, että piiras on parhaimmillaan kun se tarjotaan jonkin seurana.  


Pinaattipiirakka (yksi paahtoleipävuoka)

1/2 levyä Myllyn Paras Rukiinen kermaviilitaikinaa
150 g pakastepinaattia tai nokkosta
2 dl kermaa
3 keltuaista
suolaa, valkopippuria
halutessa valkosipulia

Nosta taikina huoneenlämpöön ajoissa ja kun se on sulanut, jaa se kahteen osaan. Ota paahtoleipävuoka ja vuoraa se taikinalevyn puolikkaalla. Voit joutua tekemään pienet lovet levyn reunoihin, jotta saat sen kauniisti vuokaan. Yhdistä sulanut pakastepinaatti, kerma, keltuaiset ja haluamasi mausteet. Sekoita hyvin ja kaada massa taikinan päälle. Paista sitten 170 asteessa n. 30-40 min. Nosta uunista, anna jäähtyä ja irroita sitten vuoasta. Kun piirakka on lämmin, se hajoaa helposti, joten käsittele varoen. 

Yhdestä vuoasta riittää noin kymmennelle, koska piiras on täyttävää, mutta juuri siksi se olisi hyvä tarjota salaatin kera. Rukiinen kermaviilitaikina säilyy pari päivää nolla-asteisessa jääkaapissa hyvin peitettynä, jonka jälkeen se alkaa murtuilemaan.