Gluteenittoman Juhlalevykakun pääsiäiskoristelut

Kirjoittanut Kokin takissa | 22.3.2021 9:38

Pääsiäiseksi kakkua?


Tuttu ja turvallinen Gluteeniton Juhlalevykakku on helppo kuorruttaa, koristella tai vaikka tuunata jos johonkin juhlaan. Testasin kakun sulamisnopeutta ja noin kahdessa tunnissa kakkulapiokin leikkaa siitä kauniita paloja. Kokeilin myös ihan "testaus" mielessä; paneroida ja fritata kyseistä kakkua ja kyllähän se onnistui. Silloin tulisi paneroida kakkupala hyvissä ajoin ja pakastaa. Näin vain ulkoisin kerros paahtuu rapeaksi ja sisus jää kermaiseksi. Menemättä tähän kokeiluun syvemmin, tällä kertaa halusin kokeilla super yksinkertaista koristetta, joka syntyi valkosuklaasta ja paahdetusta pähkinämurusta. Käytännössä sulata suklaa, levitä leivinpaperille, ripottele päälle pähkinämuru ja pakasta. Tämän jälkeen voit rikkoa suklaasta erilaisia paloja ja koristella niillä kakkupalat.

Valkosuklaakoristeet

200 g valkosuklaata
3-4 rkl koristetta
(tähän käy: pakastekuivatut marjat, pähkinät, salmiakit, nonparellit tai vaikka merisuolakukkaset)

Sulata suklaa ja levitä leivinpaperille ohuelti. Ripottele päälle koriste, joka sopii kyseiseen teemaan ja pakasta. Noin tunnin päästä riko levy ja koristele sillä haluamasi jälkiruoka/ kakkupala.



Toki jos vielä helpommalla haluaa päästä, niin riko muutama suklaamuna ja koristele niillä. Johon tässä olisi pääsiäiseen sopiva herkku :)