Päärynäpiirakka ja tyrnicurd

Kirjoittanut Kokin takissa | 14.11.2017 6:41

Hiutaleinen päärynäpiirakka ja tyrnicurd ovat herkullinen yhdistelmä.  

Hiutaleinen päärynäpiirakka

(1 pyöreä vuoka tai puolikas GN pakki, 8 annosta)

HUOM! Jos piirakan haluaa tehdä GN-pakkiin niin ohjeen voi kolminkertaistaa ja silloin siitä riittää 20-24 henkilölle.

Tarvitset:
3 kananmunaa (180 g)
1 dl vehnäjauhoja (75 g)
1 dl Myllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutale (60 g)
1 dl sokeria (80 g)
2-3 rkl maitoa tai kermaa (30-45 g)
50 g ruskeaksi paahdettua voita
4 päärynäää (400 g)
1 tl leivinjauhetta (5 g)

Muruseos:
3 dl Myllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutale (180 g)
50 g voita
50 g sokeria

Valmista näin:
Ruskista voi kattilassa, nosta pois lämmöltä ja lisää joukkoon maito. Vaahdota kananmunat ja sokeri, siivilöi joukkoon jauhot, leivinjauhe ja lisää hiutaleet. Lisää joukkoon myös voiseos ja nostele sekaisin. Anna pohjataikinan seistä hetki ja kaada sitten leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.

Kuori päärynät, leikkaa viipaleiksi ja aseta vuokaan piirakkataikinan päälle. Tee muruseos yhdistämällä kaikki seoksen ainekset ja nyppimällä muruisaksi. Ripottele muru piirakan päälle ja paista piirakkaa uunissa 180 asteessa noin 40 minuuttia. Kun pohja on kypsä, silloin piirakka on käytännössä valmista.

Säilyvyys 2-3 päivää.

Tämä resepti löytyy myös Instagram-videon muodossa. Katso video tästä.

Tyrnicurd

(saanto n. 300 g, n. 35 g per piirakkapala)

Tarvitset:
3 keltuaista (60 g)
50 g sokeria
1,5 dl kylmäpuristettua tyrnimehua
50-100 g voita

Valmista näin:
Laita kattilaan kaikki muu, paitsi voi ja kuumenna varovasti hyvin pohjasta vatkaten. Kun keltuainen on kypsää, seoksen pitäisi olla paksuhkoa. Nosta lämmöltä, lisää voi ja vaahdota kunnes massa on lähes jäähtynyt. Maista ja purkita.

Säilyvyys 2-3 päivää, mutta ottaa herkästi makuja eli peitä hyvin.

Tämä resepti löytyy myös Instagram-videon muodossa. Katso video tästä.