Tiikerimunkki

Kirjoittanut Kokin takissa | 27.2.2018 7:37

Tuunaa munkkirinkilät herkullisiksi kermavaahdolla ja suklaa-hasselpähkinälevitteellä sekä koristele suklaakastikkeella ja tomusokerilla. Saat todella näyttäviä jälkiruokia!

Myllyn Paras Munkkirinkeli 80 g 
tai Myllyn Paras Munkkirinkeli 120 g
1 l kermaa
500 g suklaa-hasselpähkinälevitettä (esimerkiksi Nutella)
200 g suklaakastiketta
tomusokeria

Nosta edellisenä iltana tai samana aamuna munkkirinkelit sulamaan.

Vaahdota kerma ja nosta puolet suoraan pursotinpussiin. Toisen puolet kermasta kääntele osissa hasselpähkinälevitteen joukkoon ja laita pursotinpussiin. Leikkaa munkit leveyssuunnassa halki, kovessa osa sisustasta pois ja pursota sisään vuorotellen suklaavaahtoa ja kermavaahtoa. Siivilöi päälle tomusokeria ja koristele muutamalla raidalla suklaakastiketta.

Kun kokoat kaikki munkit yhdelle pellille, voit koristella useamman samanaikaisesti suklaakastikkeella ja lopputulos on näyttävä.

Tärkeää on, että käytät vastasulatettuja pakastamunkkeja, jotka ovat vielä sisältä pehmeitä. Muuten täyte pursuaa sisältä syliin alta aikayksikön. Jos haluat kerman säilyttävän rakenteensa astetta pidempään, kääntele joukkoon hiukan maustamatonta tuorejuustoa tai käytä joukossa liivatetta.

Tuotteena tämä munkki ei säily pitkään johtuen kuivumisesta, mutta se sopii esimerkiksi edustukseen tai vaikka lounaan jälkiruuaksi. Huomioithan, että tämä resepti sisältää pähkinää. Jos haluat täytteen ilman pähkinää, käytä vaikka laskiaispullareseptissä ollutta suklaatäytettä. Suklaatäytteen löydät tästä linkistä.