Tuunatut pasteijat

Kirjoittanut Kokin takissa | 31.7.2018 5:32

Yksi tämän hetken ruokatrendeistä on valmiiden ja tuttujen tuotteiden tuunaaminen ja työstäminen uuteen uskoon. Tällä kertaa sovellan tätä ajatusta Myllyn Paras -pasteijoiden kanssa.

Myllyn Paras Broilerpasteija ja Juustopasteija ovat jo sellaisenaan hyviä kahvilatuotteita, mutta maultaan varsin geneerisiä eli ei liian voimakkaita. Kuitenkin erityisissä tilaisuuksissa tai vaikkapa modernissa kahvilassa pasteijoiden tuunaus voi olla paikallaan.

BBQ-kastiketta, chiliä ja tummia seesaminsiemeniä? Näissä kaikissa on oma vahva makunsa ja ne sopivat erityisesti broilerpasteijan kanssa. Seesaminsiemenissä pidän maun lisäksi myös rakenteesta. Pienikin purutuntuman lisäys voi tehdä ihmeitä kokonaisuudelle.

Juustopasteija saa puolestaan pintaansa sinappia, vaaleita seesaminsiemeniä ja rosmariinia. Rosmariinin ja sinapin yhdistelmä antaa yrttisyyden lisäksi pikanttia makua. Juustopasteija, joka on itsessään pehmeän makuinen, ei kaipaa mitään liian voimakasta tai jyräävää. Muuten juuston lempeä maku menee hukkaan.

Tuunatut pasteijat

12 kpl Myllyn Paras Broilerpasteijoita
4 rkl BBQ-kastiketta
2 rkl tummia seesaminsiemeniä
2-3 chiliä

12 kpl Myllyn Paras Juustopasteijoita
2 rkl vaaleita seesaminsiemeniä
3 rosmariinin oksaa
4 rkl sinappia

Levitä pasteijat kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille. Viipaloi chilit ja revi rosmariinin oksista havuset. Levitä juustopasteijoiden päälle sinappia, seesaminsiemeniä ja rosmariinin havusia. Vastaavasti, levitä BBQ-kastiketta, chiliviipaleita ja tummia seesaminsiemeniä broilerpasteijoille.

Paista pasteijoita uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Koska pasteijiohin on lisätty päällisiä, muista merkitä vitriinituotteeseen allergeenit.

Säilyvyys on sama kuin tavallisella paistetulla pasteijalla eli yksi päivä paistosta. Kokeile tuunata myös makeaa pikkutarjottavaa. Esimerkiksi suklaakastike ja pähkinärouhe kruunaisi varmasti makean viinerin.